De sărbători, românii au pus pe masă fel de fel de preparate, care mai de care mai gustoase. Dacă te-ai săturat de mâncărurile tradiționale, iată cum poți să prepari ciorba cu ouă întregi.
Nimic nu se compară cu gustul unei ciorbe delicioase în zilele reci de iarnă. Există numeroase rețete pe care poți să urmezi pentru a obține un astfel de preparat.
Ciorba cu ouă întregi se numără și ea printre preferatele românilor. Este ușor de făcut, nu ai nevoie de multe ingrediente și, în plus, este și delicioasă.
Înainte de a trece la treabă, trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele. Vei avea nevoie de 4 ouă întregi, o ceapă medie, un morcov, o rădăcină de pătrunjel și un ardei gras.
Tot pentru a prepara acest tip de ciorbă îți vor mai fi necesare și 3-4 roșii sau 200 ml de sus de roși, 2-3 linguri de ulei și 2 litri de apă sau supă de legume. Pentru și mai mult gust, poți să folosești și 200 ml de borș, o legătură de leuștean și sare și piper după gust.
Pentru început, te vei ocupa de legume. Ceapa, morcovul și țelina se curăță cu atenție. Morcovul se dă pe răzătoare, ceapa trebuie tocată mărunt, iar țelina poate fi tocată cubulețe. Similar, ardeiul va fi și el tocat cubulețe.
Într-o oală încăpătoare, vei pune uleiul la încins, ulei în care se va căli ceapa. După ce a devenit translucidă, în același ulei vei pune țelina și ardeiul tocat. Legumele vor trebui să se călească pentru încă 4 minute.
După ce s-a scurs timpul, peste legumele călite se va turna supa de legume. Amestecul va trebui să fiarbă maxim 20 de minute la foc mic, până când legumele devin moi.
În cazul în care optezi pentru roșii proaspete, acum este momentul să le integrezi în ciorbă. Toacă-le cât mai mărunt și pune-le împreună cu sucul de roșii pentru un gust mai intens. După ce ai pus roșiile, ciorba va trebui să mai fiarbă 5 minute.
Când ciorba este aproape gata, tot ce trebuie să faci este să spargi ouăle direct în ciorba. Va trebui să faci asta cu atenție, pentru ca gălbenușul să se păstreze intact. Ouăle vor avea nevoie de 5 minute pentru a se găti. La final, se adaugă borșul, după care ciorba se mai lasă la fiert încă 3 minute.