Life

Rețetă pentru dulceață de roșii. Are gust divin și este ușor de făcut

Cum se prepară dulceața de roșii. Este o rețetă rapidă și ușor de făcut, dar care are un gust foarte bun și poate fi folosită la mai multe preparate pentru a le da gust.
20.07.2022 | 15:30
Reteta pentru dulceata de rosii Are gust divin si este usor de facut
Rețetă pentru dulceață de roșii. Foto: Bucătăria Elenei
ADVERTISEMENT

Roșiile sunt un fruct minunat, de sezon, care pot fi folosite în multe mâncăruri sau ca garnitură, într-o salată. Dar te-ai gândit vreodată să faci dulceață de roșii? Iată cum se prepară!

Cum se face dulceața de roșii cherry

Poate că ți se pare ciudat să faci dulceață din roșii, dar după cum știm deja, acestea sunt fructe, deci am putea să le tratăm ca pe orice alt fruct din grădină, din care facem compoturi sau dulcețuri.

ADVERTISEMENT

Dulceața de roșii se prepară foarte ușor și are un gust divin. Pe lângă toate acestea, poți să îți impresionezi familia sau invitații atunci când aduci la masă dulceața de roșii.

Un truc pe care trebuie să îl știi este acela că este nevoie de roșii cherry pentru această rețetă, deoarece ele sunt mai dulci și se gătesc mai repede. De asemenea, coaja lor se curăță mai ușor.

ADVERTISEMENT

Ingrediente și mod de preparare pentru dulceața de roșii

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face dulceața de roșii:

700 g roșii cherry
600 g zahăr
zeamă de la o lămâie
busuoic, mentă, după gust

Începem această rețetă prin a spăla foarte bine roșiile cherry, după care le tăiem pe jumătate. După ce le-am adăugat într-un vas, punem și zahărul și zeama de lămâie.

Această compoziție trebuie să stea peste noapte la frigider. A doua zi trebuie să scurgem zeama lăsată de roșii și să punem într-o oală, pe foc, restul de ingrediente.

ADVERTISEMENT

După ce roșiile au dat în clocot timp de cinci minute le scoatem și le îndepărtăm coaja.

După aceea, trebuie să punem iarăși compoziția pe foc și trebuie să o lăsăm să fiarbă 10 minute. Este una dintre cele mai rapide rețete culinare și rezultatul este garantat.

După ce am oprit focul, dulceața de roșii trebuie lăsată să se răcească complet, acoperită cu o cârpă umedă.

ADVERTISEMENT

A doua zi trebuie să fierbem dulceața încă o dată, timp de 10 minute și de această dată, cât timp este caldă, trebuie pusă în borcane și închisă ermetic. A doua zi dulceața trebuie fiartă încă 10 minute în borcane.

ADVERTISEMENT