Life

Rețetă pentru prăjitura Televizor. Modul de preparare al unui desert demențial

Îți prezentăm rețeta pentru prăjitura Televizor, unul din cele mai cunoscute deserturi.
25.06.2021 | 12:56
Reteta pentru prajitura Televizor Modul de preparare al unui desert demential
Prăjitura Televizor. Foto: cutiuțacurețete.ro
ADVERTISEMENT

Prăjitura Televizor necesită mare atenție în timpul preparării. Dacă vrei ca această rețetă să iasă ca la carte, e bine să respecți pașii întocmai.

Pentru rețeta acestei prăjituri ai nevoie de ingrediente pentru blatul de cacao, blatul de pandișpan și cremă.

ADVERTISEMENT

Pentru blatul de cacao îți trebuie 5 ouă, 150 de grame de unt, 100 de grame de zahăr, 250 de grame de făină, 150 de mililitri de lapte, 50 de grame de cacao, esență de rom, o linguriță de praf de copt.

Rețeta pentru prăjitura Televizor

Pentru prepararea pandipșanului va trebuie să ai 4 ouă, 8 linguri de făină albă, 8 linguri de zahăr și o lingură de praf de copt.

ADVERTISEMENT

Crema este compusă din 250 de mililitri de lapte, 200 de grame de zahăr, 3 linguri de amidon, 250 de grame de unt și o fiolă de esență de vanilie.

Prăjitura este una glazurată. Așadar, ingredientele pentru glazură sunt: 3 linguri de apă, 3 linguri de cacao, 200 de grame de zahăr și 50 de grame de unt.

ADVERTISEMENT

Iar acum să trecem la treabă! Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile împreună cu zahărul până obții o spumă tare.

Amestecă separat gălbenușurile cu untul moale. Adaugă apoi cacaoa, esența de rom, laptele, praful de copt și făina.

ADVERTISEMENT

După ce obții o compoziție omogenă, amestecă la final albușurile bătute cu spumă cu aceasta. Împarte compoziția de blat în două părți egale.

Pune aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ține blatul la cuptorul preîncins la 180 de grade aproximativ 20-30 de minute. Verifică dacă e gata cu o scobitoare.

Cum prepari pandișpanul? În primul rând, separă din nou albușurile de gălbenușuri și bate albușurile cu zahăr până devine spumă, așa cum ai procedat la blat.

Adaugă apoi pe rând gălbenușurile, făina și praful de copt. Pune pandișpanul într-o tavă tapetată, de asemenea, cu hârtie de copt și lasă la cuptor pentru 15-20 de minute.

După preparare, crema trebuie să stea la rece

Acum că ai aflat cum prepari cele două blaturi, de cacao și pandișpan, este momentul pentru cremă. Pune într-o crăticioară, la foc mic, laptele împreună cu zahărul. Dizolvă amidonul în apă rece, iar când laptele începe să fiarbă pune amidonul dizolvat ușor.

Continuă să amesteci până când crema capătă consistență. După ce s-a răcit cât de cât adaugă untul și esența de vanilie. Amestecă bine crema de vanilie și pune-o apoi la frigider să se întărească.

Prima oară se pune un blat de cacao, apoi jumătate din crema de vanilie, blatul de pandișpan, restul cremei, iar deasupra celălalt blat de cacao.

Pune toate ingredientele pentru glazură într-un vas pe aragaz și amestecă până când compoziția dă în clocot. Glazurează la final prăjitura. Poftă bună!

ADVERTISEMENT