Dacă te-ai săturat de mesele copioase și vrei o salată plină de proteine, poți opta pentru această rețetă. Are la bază un ingredient foarte ieftin care îi dă un gust aparte și care o face să devină sățioasă.
În general, multe persoane evită salatele. Deși sunt recomandate în numeroase diete, pentru o mulți, o banală salată nu e suficientă pentru a satisface nevoia de foame. Există însă alternative.
Multe persoane cred că doar carnea e bogată în proteine. Adevărul este însă că și o salată poate fi plină de proteine, dacă adăugăm în ea un ingredient banal și ieftin, mai exact oul. Îl găsești oriunde în comerț și este și sățios.
Astfel, poți face o salată de ouă delicioasă pentru prânz. Aceasta îți oferă rapid senzația de sațietate și totodată îți va da o stare de bine. E important însă cum o prepari, pentru că dacă faci asta în mod eronat, amestecul va fi unul greoi.
Vei avea nevoie de câteva ouă fierte tari, maioneză, dar și de câteva condimente. Cantitățile sunt importante însă pentru a obține rezultatul mult așteptat. Ouăle nu trebuie fierte prea mult, pentru că vor afecta întreaga rețetă.
„Galbenușurile trebuie să fie tari, dar nu uscate, iar albușurile fragede, fără textură cauciucată. Când gălbenușurile devin verzui sau albușurile devin cauciucate, textura și aroma au de suferit”, spune chef Gen La Roca.
Astfel, pentru a obține o salată plină de proteine delicioasă, pune ouă-le într-o oală, acoperă-le cu apă rece și apoi lasă-le la fiert. În momentul în care apa dă în clocot se reduce focul și se mai lasă 10 minute.
Maioneza trebuie adăugată și ea cu mare grijă. Prea multă maioneză va strica preparatul și va face salata să fie prea grasă, dar și mult prea grea. Astfel, este important să fim atenți când o adăugăm.
„Pentru a evita, adăugați doar cât să fie cremoasă, fără a îneca ouăle. Prea mult dressing, iar ouăle se pierd. Prea puțin, iar salata pare uscată. Trucul este să adăugați câte puțin pe rând și să amestecați pe măsură ce continuați până când este exact cum trebuie”, a mai completat un alt bucătar.
Pentru un gust mai aromat se adaugă un vârf de sare, dar și de piper. Totodată, e recomandat să mai punem și suc de lămâie, sau muștar. În acest mod, salata va avea și un strop de aciditate.
Persoanele care vor mai multă savoare pot folosi și smântână, ori iaurt grecesc. Acestea două ingrediente oferă o textură mai fină și adaugă sațietate preparatului. Important de știut e faptul că salata nu trebuie consumată imediat.
Mai exact, după ce e gata, aceasta trebuie ținută în frigider măcar 30 de minute. În tot acest timp, aromele se contopesc. Această salată plină de proteine poate fi savurată alături de pâine prăjită pentru o experiență mai plăcută.