Life

Rețeta pentru weekend: prăjitură cu nucă și cremă de caramel. E delicioasă și se face rapid

Vă prezentăm o prăjitură delicioasă cu nucă și cremă de caramel. Este o rețetă foarte simplă care vă va scoate din impas.
03.09.2021 | 15:59
Reteta pentru weekend prajitura cu nuca si crema de caramel E delicioasa si se face rapid
Rețeta pentru weekend: prăjitură cu nucă și cremă de caramel. E delicioasă și se face rapid. Sursă foto: lauralaurentiu.ro
ADVERTISEMENT

Prăjitura cu nucă și cremă de caramel este foarte gustoasă și simplu de preparat. Este un desert pe care puteți să-l faceți dacă aflați în ultima clipă că veți avea invitați.

Gustul acestei prăjituri este unul deosebit și veți impresiona pe oricine.

Este o rețetă pe care o pot face chiar și copiii.

Rețeta pentru weekend: prăjitură cu nucă și cremă de caramel. E delicioasă și se face rapid

Potrivit lauralaurentiu.ro, cantitățile de mai jos sunt pentru o tavă cu dimensiuni 26×20 cm.

Ingrediente pentru crustă

140 de grame de făină

35 de grame de amidon de porumb

100 de grame de zahăr

100 de grame de unt

puțină sare

Ingrediente pentru topping

150 de grame de unt

100 de grame de zahăr brun

3 linguri de miere de albine sau glucoză

1/4 linguriță de sare marină

30 de grame de smântână (3 linguri)

1 linguriță extract de vanilie

250 de grame de nucă

Cum se prepară prăjitura cu nucă și cremă de caramel

Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol se amestecă făina, apoi sarea, zahărul, amidonul. Apoi se pune și untul rece care a fost tăiat în bucățele. Se amestecă (cu robotul sau cu o furculiță) până când se obține un amestec omogen, dar granulat.

ADVERTISEMENT

Luați o coală de hârtie de copt ( umeziți-o puțin, apoi  o șifonați în mâini, astfel se va lucra mai ușor cu ea) și o întindeți în tavă. Turnați compoziția în ea și o tasați bine cu palma. Este foarte important să fie presată cât mai bine. Introduceți tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Crusta este gata când are o culoare aurie.

În timp ce crusta se coace preparați toppingul. Într-o cratiță puneți untul, sarea, zahărul și mierea. Amestecați din când în când. Totul este gata atunci când zahărul s-a topit. Adăugați și nuca (aceasta trebuie tocată, nu prea mare), smântâna și vanilia.

ADVERTISEMENT

Tot amestecul se pune în tavă peste crusta care a fost coaptă timp de 20 de minute.

Băgați din nou tava la cuptor și lăsați prăjitura să se coacă încă 15-20 de minute. Caramelul trebuie să înceapă să facă bulbuci și va căpăta o culoare brun-aurie.

Lăsați prăjitura să se răcească în tavă și abia apoi o scoateți.