Prăjitura cu nucă și cremă de caramel este foarte gustoasă și simplu de preparat. Este un desert pe care puteți să-l faceți dacă aflați în ultima clipă că veți avea invitați.
Gustul acestei prăjituri este unul deosebit și veți impresiona pe oricine.
Este o rețetă pe care o pot face chiar și copiii.
Potrivit lauralaurentiu.ro, cantitățile de mai jos sunt pentru o tavă cu dimensiuni 26×20 cm.
Ingrediente pentru crustă
140 de grame de făină
35 de grame de amidon de porumb
100 de grame de zahăr
100 de grame de unt
puțină sare
Ingrediente pentru topping
150 de grame de unt
100 de grame de zahăr brun
3 linguri de miere de albine sau glucoză
1/4 linguriță de sare marină
30 de grame de smântână (3 linguri)
1 linguriță extract de vanilie
250 de grame de nucă
Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol se amestecă făina, apoi sarea, zahărul, amidonul. Apoi se pune și untul rece care a fost tăiat în bucățele. Se amestecă (cu robotul sau cu o furculiță) până când se obține un amestec omogen, dar granulat.
Luați o coală de hârtie de copt ( umeziți-o puțin, apoi o șifonați în mâini, astfel se va lucra mai ușor cu ea) și o întindeți în tavă. Turnați compoziția în ea și o tasați bine cu palma. Este foarte important să fie presată cât mai bine. Introduceți tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Crusta este gata când are o culoare aurie.
În timp ce crusta se coace preparați toppingul. Într-o cratiță puneți untul, sarea, zahărul și mierea. Amestecați din când în când. Totul este gata atunci când zahărul s-a topit. Adăugați și nuca (aceasta trebuie tocată, nu prea mare), smântâna și vanilia.
Tot amestecul se pune în tavă peste crusta care a fost coaptă timp de 20 de minute.
Băgați din nou tava la cuptor și lăsați prăjitura să se coacă încă 15-20 de minute. Caramelul trebuie să înceapă să facă bulbuci și va căpăta o culoare brun-aurie.
Lăsați prăjitura să se răcească în tavă și abia apoi o scoateți.