Murăturile sunt ideale când vine vorba de mâncăruri gătite, în special în sezonul rece pentru că „se asortează” perfect cu aceste preparate culinare.
Cea mai simplă și în același timp, cea mai rapidă metodă de realizat ardei umpluți cu varză este gata în numai 24 de ore. În plus, se păstrează o perioadă lungă de timp la frigider.
Ardei murați cu varză. Cea mai rapidă rețetă
Foarte importante pentru această rețetă sunt ingredientele, care sunt de altfel foarte puține, dar oferă un gust desăvârșit preparatului în sine.
Totodată, este un preparat culinar care se poate servi ca atare la orice masă, indiferent că este vorba de una festivă sau nu.
De asemenea, rețeta poate fi pregătită oricând, nu doar toamna, așa cum se întâmplă cu unele dintre conserve.
Ingrediente necesare pentru ardei murați cu varză:
- 6 bucăți de ardei dulci de dimensiuni potrivite
- 2 litri de apă
- 2 linguri de oțet
- o lingură de sare
- o lingură de zahăr
- țelină
- mărar.
Mod de preparare pentru ardeii umpluți cu varză. Ce trebuie să faci:
- Varza se spală, se curăță de cotoare și se frământă cu puțină sare. Se lasă la murat timp de 3 ore
- Ardeii se curăță de codițe și semințe, apoi se spală foarte bine
- Într-un vas se pune apa, oțetul, sarea și zahărul și se pune totul pe aragaz la fiert
- Ardeii se fierb în apa clocotită pentru aproximativ 7-9 minute
- Frunzele și rădăcinile de țelină se pot opări și ele dacă vă plac mai mult așa
- Se scot din oală și se lasă la scurs, să nu mai aibă deloc apă
- Fiecare ardei se umple cu varza murată și se aranjează într-un vas încăpător
- Se adaugă frunzele de țelină între ei și se acoperă cu un prosop curat
- Se lasă totul în felul acesta pentru aproximativ 24 de ore
- Ardeii umpluți cu varză murată pot fi serviți imediat. Spor la treabă!