Vinetele sunt legumele care sunt la mare căutare la sfârșitul verii și început de toamnă. Această rețetă este atât de simplă și delicioasă încât cu siguranță o vei încerca și tu!
Vinetele sunt faimoase pentru rețeta de zacuscă, dar acestea sunt delicioase și pot fi folosite în multe feluri.
Rețeta de vinete marinate și coapte pe grătar este una specială, care îți poate aduce laude din partea celor prezenți la masă.
Această garnitură se potrivește foarte bine cu carnea, dar poate fi și o cină de sine stătătoare, alături de niște orez sau alte legume.
Vestea bună este că, pe lângă faptul că are gust foarte bun, rețeta de vinete pe grătar se face rapid: durează doar zece minute să fie gata, ca tu să te poți bucura de ele cât mai rapid.
Lista de ingrediente este următoarea:
trei vinete;
un cățel de usturoi;
30 de grame de capere;
un ardei iute;
oțet de vin alb după gust;
frunze de mentă după gust;
30 de grame de ulei de măsline;
sare și piper.
Începem prin a spăla foarte bine vinetele noastre, după care le tăiem în felii destul de subțiri.
Totuși, aveți grijă să nu le faceți prea subțiri pentru că se vor deforma odată ce ajung pe focul încins și nu ne dorim acest lucru.
Trebuie să gătim vinetele câteva minute pe fiecare parte, până devin aurii și mai moi.
Pentru marinada în care vor sta vinetele, punem restul de ingrediente – cățelul de usturoi, caperele, ardeiul iute, frunzele de mentă și piper – și le mixăm în robotul de bucătărie.
Punem amestecul obținut într-un castron curat și mai adăugăm oțet și ulei. Amestecăm până avem o pastă fără cocoloașe.
Transferați amestecul obținut într-un bol, adăugați un strop de oțet și unul de ulei și amestecați bine până obțineți o consistenta netedă, fără cocoloașe.
Așezăm feliile de vântătă într-un vas și peste ele punem marinada. Facem straturi de vânătă și de sos, până le terminăm pe ambele.
De obicei, marinada ar trebui ținută mai mult peste produse, dar în acest caz preparatul poate fi consumat imediat după.