Life

Rețeta perfectă pentru toamnă: vinete marinate coapte pe grătar. Sunt gata în zece minute

Vinetele sunt la mare căutare toamna, iar cu această rețetă rapidă poți să scapi repede din bucătărie și să satisfaci gusturile tuturor celor de la masă. Cum se fac vinetele marinate pe grătar.
22.08.2022 | 16:00
Reteta perfecta pentru toamna vinete marinate coapte pe gratar Sunt gata in zece minute
Rețetă vinete marinate coapte pe grătar. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Vinetele sunt legumele care sunt la mare căutare la sfârșitul verii și început de toamnă. Această rețetă este atât de simplă și delicioasă încât cu siguranță o vei încerca și tu!

Rețetă de vinete marinate pe grătar. Cum se prepară

Vinetele sunt faimoase pentru rețeta de zacuscă, dar acestea sunt delicioase și pot fi folosite în multe feluri.

ADVERTISEMENT

Rețeta de vinete marinate și coapte pe grătar este una specială, care îți poate aduce laude din partea celor prezenți la masă.

Această garnitură se potrivește foarte bine cu carnea, dar poate fi și o cină de sine stătătoare, alături de niște orez sau alte legume.

ADVERTISEMENT

Vestea bună este că, pe lângă faptul că are gust foarte bun, rețeta de vinete pe grătar se face rapid: durează doar zece minute să fie gata, ca tu să te poți bucura de ele cât mai rapid.

Lista de ingrediente este următoarea:

trei vinete;

un cățel de usturoi;

30 de grame de capere;

un ardei iute;

oțet de vin alb după gust;

frunze de mentă după gust;

30 de grame de ulei de măsline;

sare și piper.

Cum se fac vinetele pe grătar marinate, pas cu pas

Începem prin a spăla foarte bine vinetele noastre, după care le tăiem în felii destul de subțiri.

ADVERTISEMENT

Totuși, aveți grijă să nu le faceți prea subțiri pentru că se vor deforma odată ce ajung pe focul încins și nu ne dorim acest lucru.

Trebuie să gătim vinetele câteva minute pe fiecare parte, până devin aurii și mai moi.

Pentru marinada în care vor sta vinetele, punem restul de ingrediente – cățelul de usturoi, caperele, ardeiul iute, frunzele de mentă și piper –  și le mixăm în robotul de bucătărie.

ADVERTISEMENT

Punem amestecul obținut într-un castron curat și mai adăugăm oțet și ulei. Amestecăm până avem o pastă fără cocoloașe.

Transferați amestecul obținut într-un bol, adăugați un strop de oțet și unul de ulei și amestecați bine până obțineți o consistenta netedă, fără cocoloașe.

Așezăm feliile de vântătă într-un vas și peste ele punem marinada. Facem straturi de vânătă și de sos, până le terminăm pe ambele.

De obicei, marinada ar trebui ținută mai mult peste produse, dar în acest caz preparatul poate fi consumat imediat după.

ADVERTISEMENT