Tarta cu vișine este un desert perfect pentru zilele toride de vară. Iată de ce ingrediente avem nevoie și cum se prepară!
Vișinele sunt unele dintre fructele vedetă ale sezonului, așa că este un păcat să nu le culegem și să gătim un desert ușor de făcut cu ele.
De exemplu, putem face o tartă cu vișine puțin acrișoară și răcoritoare pentru vară. Lista de ingredinte este următoarea:
225 g făină
0,5 lingurițe praf de copt
Sare
Zahăr 45 g
Unt 150 g
Apă (rece)
1 gălbenuș
Pentru umplutură avem nevoie de:
1 kg vișine
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
30 g amidon
Amestecăm toate ingredientele uscate și untul până obținem un aluat sfărâmicios. Punem apa rece și gălbenușul și mai amestecăm până când aluatul își schimbă consistența.
Aluatul trebuie să se odihnească la rece pentru o oră. Între timp, pregătim umplutura pentru rețeta de tartă.
Luăm vișinele, le spălăm și le scoatem sâmburii cu grijă.
Punem peste ele zahărul, zahărul vanilinat, dar și amidonul de porumb. Le amestecăm și le dăm la rece, dar trebuie să avem grijă să nu le strivim atunci când punem restul ingredientelor.
Întindem aluatul de tartă și punem umplutura de vișine. Pentru a întinde aluatul, ne putem folosi de doi foi de copt.
Deasupra punem o altă parte de aluat, pe care o putem pun în formă de grilaje. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de circa o 3/4 din întregul aluat păstrat la frigider.
Înainte de a da tarta la cuptor, acesta trebuie preîncălzit pentru 20 de minute. Când am terminat de făcut decorul tartei cu fructe, putem să o dăm la cuptor pentru 30 sau 35 de minute.
Tarta de fructe trebuie lăsată să se răcească timp de câteva minute înainte de a fi servită. Putem să punem o cupă de înghețată lângă pentru a fi mai răcoritoare!