Life

Rețetă de pilaf sârbesc. O mâncare sățioasă și bună pe bază de orez

Pilaful sârbesc este un fel de mâncare extrem de ușor de preparat și care poate fi interpretat în mai multe modalități, în funcție de preferințele fiecăruia.
20.01.2022 | 17:33
Reteta de pilaf sarbesc O mancare satioasa si buna pe baza de orez
Pilaf sârbesc cu carne. Rețeta e simplă și la îndemâna oricui. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețeta pe bază de orez este originară din Serbia, după cum îi spune și numele, și poate fi pregătită rapid, fără să fie nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie.

De asemenea, acest preparat culinar este unul economic și la îndemână atunci când vrei să pregătești masa pentru familie. Este o rețetă apreciată inclusiv de cei mici.

ADVERTISEMENT

Gustul, textura și culorile minunate din farfurie atrag imediat privirile mesenilor, care nu se vor ridica până nu vor lăsa farfuria goală. Sigur vor cere și a doua porție!

Pilaf sârbesc cu carne. Rețeta e simplă și la îndemâna oricui

Acest fel de mâncare poate fi realizat cu carne, cât și fără, fiind un produs ideal în perioada posturilor de peste an. Rețeta este la îndemâna oricărei gospodine.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru pilaf sârbesc:

  • un piept de pui
  • o cană de orez cu bon rotund
  • 1-2 morcovi
  • 1 ardei roșu
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână usturoi
  • o legătură de mărar sau pătrunjel
  • sare și piper
  • ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare pilaf sârbesc cu carne. Ce trebuie să știi:

  1. Într-o oală încăpătoare se pune la încins o lingură de ulei de floarea soarelui
  2. Se adaugă ceapa tocată mărunt pentru a se căli
  3. Se pune carnea, care de asemenea, a fost tăiată cubulețe
  4. Când pieptul de pui începe să se rumenească se adaugă ardeiul și morcovul
  5. Se lasă legumele la înmuiat preț de câteva minute
  6. Se adaugă cana de orez și apă și se lasă totul la fiert
  7. Pe la jumătatea timpului de gătire se adaugă căpățâna de usturoi pentru un plus de savoare
  8. Când mâncarea este aproape de final se adaugă sare și piper
  9. Orezul este gata când s-a evaporat toată apa din oală
  10. Se ia oala de pe foc și se adaugă verdeața tocată mărunt
  11. Pilaful sârbesc se servește cald și merge de minune alături de murături. Poftă bună!
ADVERTISEMENT

Rețeta poate avea mai multe interpretări, asta pentru că fiecare gospodină în parte poate adăuga legumele care îi plac. Mazărea și porumbul merg excelent în acest fel de mâncare.

De asemenea, atunci când vrei să pregătești un preparat vegetarian, de post, carnea poate fi înlocuită cu succes cu ciuperci.

ADVERTISEMENT