Rețeta pe bază de orez este originară din Serbia, după cum îi spune și numele, și poate fi pregătită rapid, fără să fie nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie.
De asemenea, acest preparat culinar este unul economic și la îndemână atunci când vrei să pregătești masa pentru familie. Este o rețetă apreciată inclusiv de cei mici.
Gustul, textura și culorile minunate din farfurie atrag imediat privirile mesenilor, care nu se vor ridica până nu vor lăsa farfuria goală. Sigur vor cere și a doua porție!
Acest fel de mâncare poate fi realizat cu carne, cât și fără, fiind un produs ideal în perioada posturilor de peste an. Rețeta este la îndemâna oricărei gospodine.
Ingrediente pentru pilaf sârbesc:
Rețeta poate avea mai multe interpretări, asta pentru că fiecare gospodină în parte poate adăuga legumele care îi plac. Mazărea și porumbul merg excelent în acest fel de mâncare.
De asemenea, atunci când vrei să pregătești un preparat vegetarian, de post, carnea poate fi înlocuită cu succes cu ciuperci.