Andra a dezvăluit care este desertul preferat al lui Cătălin Măruță, și anume prăjitura Durerea, pe care vedeta a pregătit-o de mai multe ori pentru familia ei.
Această prăjitură este ușor de preparat și se face repede, așa că artista o pregătește de fiecare dată când are ocazia. Este un preparat ardelenesc, iar Andra a primit această rețetă de la mama ei.
Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru acest desert, care va ieși perfect dacă respecți pașii enumerați mai jos.
Andra are un program încărcat, însă profită de fiecare dată de timpul liber alături de familie. În perioada pandemiei, atunci când a petrecut mult timp acasă, vedeta s-a bucurat de fiecare moment împreună cu cei dragi și a încercat rețete noi.
Cântăreața a dezvăluit că desertul preferat al lui Cătălin Măruță este rețeta de prăjitură Durerea, pe care cântăreața o are de la mama ei.
“Este cea mai bună prăjitură pe care am mâncat-o”, spunea Andra despre acest desert., notează viva.ro.
Prăjitura nu este greu de preparat și se face destul de repede. Iată care sunt ingredientele necesare și cum se prepară acest desert inedit!
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru cremă
Ingrediente pentru glazură
Blatul se prepară din ingredientele enumerate mai sus, care se mixează. Se coc la cuptor patru foi, pe dosul unei tăvi care se unge cu unt, ulei sau untură, în funcție de preferințe.
Într-un vas se prepară crema pentru prăjitură, la bain-marie. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul, făina și laptele călduț până când totul devine o compoziție omogenă.
După ce se răcește crema, în aceasta se adaugă două pachete de unt.
Pentru prepararea glazurii se caramelizează zahărul, iar în el se încorporează nucile. Se toarnă fierbinte pe un fund de lemn și se lasă la răcit. După ce s-a întărit, glazura zdrobește cu un ciocan de bătut șnițele.
Se începe asamblarea prăjiturii. Se întinde crema între foile prăjiturii, în straturi. Ultima foaie se unge cu un strat mult mai subțire de cremă. Se împrăștie glazura pe suprafața ultimei foi.