Life

Rețetă prăjitură Marlenka. Este desertul suprem și lumea nu o să te creadă că l-ai preparat acasă

Cum să prepari o prăjitură Marlenka? Rețeta prin care lumea nu o să te creadă că ai făcut-o acasă. Este un desert extrem de delicios.
24.05.2024 | 21:10
Reteta prajitura Marlenka Este desertul suprem si lumea nu o sa te creada ca lai preparat acasa
Rețetă de prăjitură Marlenka. Sursa foto: Chef Nicolaie Tomescu
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să gătești ceva bun în acest weekend, iată o rețetă de prăjitură Marlenka prin care îi poți surprinde pe cei dragi. Lista de ingrediente este complexă, dar modul de preparare deloc dificil.

Rețetă delicioasă de prăjitură Marlenka

Marlenka este o prăjitură tradițional armenească cu miere și cremă de lapte. Mulți români o adoră și nu ezită să o comande la restaurant dacă o găsesc în meniu. Gustul unic i-a cucerit.

ADVERTISEMENT

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, află că ai nevoie de: 450 de grame de făină, un ou, 60 de grame de unt, 100 de grame de zahăr, 100 grame de unt, 100 grame de miere, 1 plic de zahăr vanilat, o linguriță de bicarbonat de sodiu și de 40 de mililitri de lapte, căci pentru crema de caramel trebuie alte produse.

Pentru crema de caramel îți trebuie 4 ouă, 250 de grame de unt, 50 de gram de miere de albine, 397 grame lapte condensat, 397 lapte condensat caramelizat sau dulce de leche, un zahăr vanilat și un praf de sare.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Mai întâi trebuie să prepari foile de miere. Pentru a nu influența culoarea acestora ai face bine să utilizezi o miere naturală, cumpărată de la producători. Mai departe, pune într-o cratiță mierea, untul și zahărul. Vasul se așază pe foc și se va forma un caramel.

Transferă compoziția într-un castron mai mare, după care folosești mixerul pentru a amesteca totul, adăugând și zahăru vanilat, după care făina, bicarbonatul de sodiu, laptele și vei obține un aluat moale.

ADVERTISEMENT

După ce ai terminat cu aluatul, acesta se va adăuga la frigider timp de 15 minute și apoi, cu un sucitor va trebui să formezi 4-5 foi, așezate pe o hârtie de copt. Acestea se vor introduce la cuptor, care va fi preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 6-7 minute.

ADVERTISEMENT

Când devin aurii, foile de aluat se scot din cuptor și se vor lăsa la răcit. Atenție, foile vor fi destul de fragile, așa că ai grijă să nu le rupi. Continuăm cu crema de caramel. Într-un bol se pun ouăle, o linguriță de miere, cele două conserve de lapte condensat, un praf de sare și zahăr vanilat sau esență de  vanilie.

Crema se va face prin metoda Bain Marie, adică toate ingredientele enumerate se vor adăuga într-un castron metalic, iar acesta se va pune deasupra unui vas cu apă fierbinte. Amestecați până când compoziția va ajunge la 75 de grade Celsius.

Amestectul se va combina cu untul. Pasul final include așezarea cremei pe foile de blat. Fă asta cu grijă, iar după ultima foaie și ultimul strat de cremă presară nucă sau alune de pădure măcinat. Ulterior, prăjitura se va lăsa la frigider 4-5 ore și apoi va fi bună de servit. Poftă bună!