Life

Rețetă prăjitura Pădurea Neagră. Un desert gustos pentru un weekend reușit

Vă prezentăm o rețetă gustoasă perfectă pentru o zi de weekend reușită.
02.10.2021 | 19:23
Reteta prajitura Padurea Neagra Un desert gustos pentru un weekend reusit
Rețetă prăjitura Pădurea Neagră. Un desert gustos pentru un weekend reușit. Sursă foto: bucataras.ro
ADVERTISEMENT

Cu această rețetă nu veți da greș și veți impresiona pe oricine. Prăjitura Pădurea Neagră provine din Germania.

Este o prăjitură cu cacao cu o umplutură bogată de cireșe, pe baza desertului german Schwarzwälder Kirschtorte.

ADVERTISEMENT

Dacă pregătiți acest desert pentru musafiri sau familie nu veți da greș.

Rețetă prăjitura Pădurea Neagră. Un desert gustos pentru un weekend reușit

Prăjitura Pădurea Neagră este un desert minunat cu un blat pufos, frișcă și vișine. Nu este o rețetă foarte complicată, iar dacă respectați indicațiile nu puteți să dați greș. Este și un desert perfect pentru o zi de sărbătoare.

Ingrediente

Pentru blat 

3 ouă

6 linguri cu zahăr

6 linguri cu făină

1 fiolă esență de rom

1/2 pliculeț praf de copt

1 lingură cacao neagră

Pentru cremă

200 ml frișcă lichidă

150 g iaurt cremos

1 pliculeț de gelatină

3 linguri cu zahăr pudră vanilat

vișine congelate sau fără sâmburi din compot

1/2 păstăi de vanilie

Sirop

150 g zahăr

200 ml apă

esență de rom

Ornat

200 g ciocolată amăruie

100 ml frișcă lichidă

50 g unt

100 ml frișcă băutură cu o lingură de smântână

vișine

Cum se prepară prăjitura Pădurea Neagră

Mai întâi se prepară blatul. Într-un bol mai înalt se pun ouăle întregi și zahărul și se mixează până când compoziția își dublează volumul. Se pune făina, praful de copt, cacao și esența de rom. Se amestecă din nou. Compoziția se pune într-o tavă (poate să fie și cu fundul rotund), care a fost unsă și tapetată cu făină.

ADVERTISEMENT

Se introduce la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Se scoate și se lasă să se răcească.

În acest timp preparați siropul. Mai întâi se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apă și se fierbe la foc mic. Este gata atunci când zahărul este topit. Se stinge focul și se adaugă esența de rom.

Blatul se taie în două și se însiropează.

Cum se prepară crema pentru prăjitura Pădurea Neagră

Se mixează frișca, apoi se adaugă iaurtul, zahărul, vanilia și se amestecă compoziția. Înainte de a folosi gelatina aceasta trebuie hidratată în 100 ml apă. Se pune la încălzit până se lichefiază, dar aveți grijă să nu fiarbă. Când este gata se pune în cremă.

ADVERTISEMENT

Luam forma în care s-a copt blatul și îl tapetăm cu o folie. Punem o bucată din blatul însiropat, apoi turnăm toată crema și punem vișine în aceasta. Cealaltă parte a blatului se pune pe deasupra și se acoperă totul cu o altă folie. Prăjitura trebuie să stea la rece până când crema se întărește.

Cum se face glazura

Cele 150 de ciocolată se pun într-un vas împreună cu frișca lichidă și untul. Se pune totul la foc mic și se amestecă până se obține o cremă. După ce s-a răcit puțin se toarnă peste prăjitură astfel încât să o acopere în totalitate. Se ornează cu ciocolata rămasă, frișcă și vișine.

ADVERTISEMENT