Cu această rețetă nu veți da greș și veți impresiona pe oricine. Prăjitura Pădurea Neagră provine din Germania.
Este o prăjitură cu cacao cu o umplutură bogată de cireșe, pe baza desertului german Schwarzwälder Kirschtorte.
Dacă pregătiți acest desert pentru musafiri sau familie nu veți da greș.
Prăjitura Pădurea Neagră este un desert minunat cu un blat pufos, frișcă și vișine. Nu este o rețetă foarte complicată, iar dacă respectați indicațiile nu puteți să dați greș. Este și un desert perfect pentru o zi de sărbătoare.
Ingrediente
Pentru blat
3 ouă
6 linguri cu zahăr
6 linguri cu făină
1 fiolă esență de rom
1/2 pliculeț praf de copt
1 lingură cacao neagră
Pentru cremă
200 ml frișcă lichidă
150 g iaurt cremos
1 pliculeț de gelatină
3 linguri cu zahăr pudră vanilat
vișine congelate sau fără sâmburi din compot
1/2 păstăi de vanilie
Sirop
150 g zahăr
200 ml apă
esență de rom
Ornat
200 g ciocolată amăruie
100 ml frișcă lichidă
50 g unt
100 ml frișcă băutură cu o lingură de smântână
vișine
Mai întâi se prepară blatul. Într-un bol mai înalt se pun ouăle întregi și zahărul și se mixează până când compoziția își dublează volumul. Se pune făina, praful de copt, cacao și esența de rom. Se amestecă din nou. Compoziția se pune într-o tavă (poate să fie și cu fundul rotund), care a fost unsă și tapetată cu făină.
Se introduce la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Se scoate și se lasă să se răcească.
În acest timp preparați siropul. Mai întâi se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apă și se fierbe la foc mic. Este gata atunci când zahărul este topit. Se stinge focul și se adaugă esența de rom.
Blatul se taie în două și se însiropează.
Se mixează frișca, apoi se adaugă iaurtul, zahărul, vanilia și se amestecă compoziția. Înainte de a folosi gelatina aceasta trebuie hidratată în 100 ml apă. Se pune la încălzit până se lichefiază, dar aveți grijă să nu fiarbă. Când este gata se pune în cremă.
Luam forma în care s-a copt blatul și îl tapetăm cu o folie. Punem o bucată din blatul însiropat, apoi turnăm toată crema și punem vișine în aceasta. Cealaltă parte a blatului se pune pe deasupra și se acoperă totul cu o altă folie. Prăjitura trebuie să stea la rece până când crema se întărește.
Cum se face glazura
Cele 150 de ciocolată se pun într-un vas împreună cu frișca lichidă și untul. Se pune totul la foc mic și se amestecă până se obține o cremă. După ce s-a răcit puțin se toarnă peste prăjitură astfel încât să o acopere în totalitate. Se ornează cu ciocolata rămasă, frișcă și vișine.