Life

Rețetă prăjitură pufoasă cu căpșuni. Un desert simplu, rapid, răcoritor și delicios

FANATIK îți spune cum poți prepara o rețetă de prăjitură pufoasă cu căpșuni, un desert simplu și rapid, perfect pentru zilele calde.
24.05.2021 | 16:29
Reteta prajitura pufoasa cu capsuni Un desert simplu rapid racoritor si delicios
Rețetă prăjitură pufoasă cu căpșuni. Un desert simplu, rapid, răcoritor și delicios. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O rețetă de prăjitură pufoasă cu căpșuni este perfectă în această perioadă, în prag de vară. FANATIK îți spune care este cea mai simplă și rapidă variantă pentru acest desert delicios și răcoritor.

Află din rândurile următoare care sunt ingredientele și pașii de urmat pentru această rețetă de prăjtură cu căpșuni.

ADVERTISEMENT

Rețetă prăjitură pufoasă cu căpșuni. Un desert simplu, rapid, răcoritor și delicios

O prăjitură pufoasă cu căpșuni este perfectă în această perioadă, mai ales dacă nu ai suficient timp pentru gătit. Se face simplu și rapid și este delicioasă, un desert potrivit pentru începutul verii.

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar pe multe dintre ele sigur le ai prin casă. Este o prăjitură simplă, dar gustoasă, care sigur va fi pe placul tău și al celor dragi.

ADVERTISEMENT

Prăjitura se poate face și cu zmeură sau alte fructe de pădure, însă varianta cu căpșuni este mai accesibilă. Află cum o poți prepara ușor și de ce ingrediente ai nevoie, potrivit variantei de pe caietderetete.ro.

Rețetă prăjitură pufoasă cu căpșuni. De ce ingrediente ai nevoie

  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 300 gr făină
  • o linguriță esență de vanilie
  • 10 linguri lapte
  • 70 ml ulei
  • un plic praf de copt
  • 250 g căpșuni
  • un vârf de cuțit de sare
ADVERTISEMENT

Citește în continuare și află care sunt pașii de urmat pentru a face rețeta de prăjitură pufoasă cu căpșuni.

Cum se prepară prăjitura cu căpșuni. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Îaninte de a prepara rețeta de prăjitură cu căpșuni, cuptorul se preîncălzește la 175 de grade. Se mixează ouăle cu zahărul tos, esența de vanilie și cu un vârf de cuțit de sare.

ADVERTISEMENT

Ingredientele trebuie mixate bine, până ce compoziția devine albă. Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă ușor la compoziția de ouă, alternându-se cu laptele și uleiul.

Pentru ca prăjitura cu căpșuni să fie pufoasă, se amestecă cu telul sau spatula.

Se ia o tavă și se tapetează cu praf de copt sau cu ulei și făină. Ideal ar fi să folosești o tavă 20 x 30 cm, în funcție de cât de înaltă vrei să fie prăjitura.

Compoziția se toarnă în tavă, iar căpșunile se taie bucăți și se pun pe aluat. Se lasă la copt timp de 25 de minute la 175 de grade. Dacă tava este mai mare, o poți lăsa doar 20 de minute.

Se scoate tava din cuptor și se pudrează cu zahăr cât este fierbinte, apoi se feliază când se mai răcește puțin.

Rețeta de prăjitură cu căpșuni este gata, iar desertul poate fi servit. Poftă bună!

ADVERTISEMENT