Life

Rețetă prăjitura Regina Maria, cu nucă și ciocolată. Se face simplu și rapid

Află cum se prepară rețeta de prăjitură Regina Maria, unul dintre cele mai savuroase deserturi. Este perfect pentru weekend și se prepară simplu și rapid.
08.01.2022 | 22:58
Reteta prajitura Regina Maria cu nuca si ciocolata Se face simplu si rapid
Rețetă prăjitura Regina Maria, cu nucă și ciocolată. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prăjitura Regina Maria este una dintre cele mai bune rețete de dulciuri și o poți face la tine acasă, simplu și rapid, dacă respecți modul de preparate al acestui desert savuros.

Rețetă prăjitura Regina Maria, cu nucă și ciocolată

O rețetă de prăjitură este întotdeauna potrivită atunci când nu știi ce desert să faci pentru tine și cei dragi. Prăjitura Regina Maria este perfectă și are un gust delicios. Conține nucă și cremă de ciocolată și este un desert savuros.

ADVERTISEMENT

Nu este dificil de preparat, însă trebuie să respecți cu strictețe toate indicațiile pentru ca rezultatul să fie cel așteptat.

Află din rândurile de mai jos care sunt ingredientele necesare pentru această prăjitură și ce pași trebuie să urmezi ca să-ți iasă ca la carte.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

  • 4 albușuri
  • 100 g miez de nucă (măcinată)
  • 4 ouă
  • 20 ml ulei
  • 150 g făină
  • 4 gălbenușuri
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 325 g zahăr
  • 35 ml lapte
  • 35 g amidon
  • o linguriță esență de rom
  • 35 g cacao
  • 160 g unt (la temperatura camerei)
  • 120 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată
  • Cacao (topping)

Mod de preparare. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi

Se pun albușurile într-un bol și se mixează până își dublează volumul. Se adaugă zahărul și se mixează din nou, după care se adaugă făina cernută și nucile măcinate. Se amestecă totul cu o spatulă, cu mișcări ușoare, de sus în jos.

ADVERTISEMENT

Se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar compoziția se transferă în tavă. Tava se pune la cuptorul preîncălzit la 170°C, timp de 20 minute.

Ouăle se pun într-un bol și se mixează până își dublează volumul. Se adaugă apoi zahărul, zahărul vanilinat și se mixează din nou, iar apoi se adaugă uleiul și se amestecă cu o spatulă. Se adaugă făina și se amestecă cu spatula, de sus în jos, până se încorporează.

ADVERTISEMENT

Se pregătește o tavă – același tip de tavă sau aceeași tavă – tapetată cu hârtie de copt, în care se va transfera compoziția. Tava se pune la cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 20 de minute.

Se pune un bol la bain marie, iar în el se adaugă gălbenușurile, zahărul vanilinat și zahărul. Totul se amestecă cu un tel până se omogenizează. Se pune laptele și se amestecă din nou. Se adaugă apoi amidonul și se încorporează cu ajutorul telului. Crema se poate lua de pe foc după ce se obține o compoziție omogenă.

După ce crema s-a mai răcit puțin, se adaugă esența de rom și cacao, apoi totul se amestecă foarte bine și se lasă până se răcește complet.

Untul la temperatura camerei se pune într-un bol și se spumează cu ajutorul mixerului. Se adaugă crema de ciocolată și se mixează din nou până ce se omogenizează.

Este important de reținut că, dacă ai răcit crema de ciocolată la temperatura camerei, și untul trebuie să fie la fel. În schimb, dacă ai răcit crema la frigider, untul trebuie să fie tot de la frigider.

Se pune frișca într-un vas Când este aproape de temperatura de fierbere, se adaugă ciocolata și se amestecă până se topește și se obține un ganache lucios. Se ia de pe foc și se începe asamblarea prăjiturii.

Cum se asamblează prăjitura

Se îndepărtează hârtia de copt de pe blatul de vanilie după ce se taie pe jumătate, apoi și hârtia de pe platul de nucă. Pe o tavă se pune jumătate din blatul de vanilie, apoi blatul cu nucă, iar la final cealaltă jumătate din blatul de vanilie.

Prăjitura se asamblează în tava în care ai copt blaturile. Se pune prima jumătate a blatului de vanilie, apoi se adaugă jumătate din crema de ciocolată, care se întinde pe toată suprafața, se nivelează și se pune blatul cu nucă.

Se adaugă și cealaltă jumătate din crema de ciocolată, se întinde pe toată suprafața și se nivelează. Poți termina cu blatul de vanilie, peste care se toarnă ganache-ul de ciocolată, care se întinde pe toată suprafața.

Prăjitura se lasă la frigider timp de 4 – 4 ore sau chiar peste noapte. Se porționează și poate fi servită. Poftă bună!

ADVERTISEMENT