FANATIK recomandă pentru această zi o prăjitură care nu are nevoie de nicio prezentare, se realizează extrem de ușor și este delicioasă. Desertul poartă denumirea „Weekend” și este gata în numai 15 minute!
Cea mai delicioasă prăjitură are nevoie de mai multe ingrediente, dar asta nu înseamnă că nu le ai deja în bucătărie. Dacă nu este așa, e momentul să dai o fugă până la magazin și să cumperi tot ce îți trebuie pentru acest desert savuros.
Așadar, preparatul are nevoie de două straturi de cremă, una de cocos și alta de vanilie. Prăjitura are un gust desăvârșit, motiv pentru care va ajunge la inimile tuturor.
Prăjitura Weekend, desertul perfect atunci când nu ai timp
Ingrediente necesare pentru blat:
- 250 grame de făină albă de calitate
- 150 grame de unt la temperatura camerei
- 100 grame de zahăr
- 1-2 linguri de smântână
- 1 lingură de cacao
- jumătate de pachet de praf de copt
Ingrediente pentru crema de cocos:
- 200 grame de nucă de cocos
- 10 linguri de zahăr
- 6 ouă de la care se folosesc numai albușurile
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 300 ml de lapte
- 250 de grame de unt
- 200 grame de zahăr
- cele 6 gălbenușuri de mai sus
- 3 linguri de făină
- o esență de vanilie
- un plic de budincă de vanilie.
Mod de pregătire prăjitură Weekend. Pașii de care să ții cont:
- Primul pas pentru pregătirea acestei prăjituri este realizarea blatului. Untul se amestecă împreună cu smântâna, făina, praful de copt, zahăr și praful de cacao
- Aluatul cremos obținut mai devreme se împarte în două. Prima foaie se întinde pe o hârtie de copt, la fel și a doua
- A doua foaie va fi folosită pentru a se așeza peste umplutura de cocos
- Crema de cocos se face din albușurile care se bat spumă cu zahăr
- Peste cremă se adaugă și nuca de cocos, iar ulterior se pune peste prima foaie de aluat și se acoperă cu a doua
- Prăjitura se dă la cuptor pentru aproximativ 10 minute
- Crema de vanilie se realizează din toate ingredientele de mai sus, care se mixează împreună, mai puțin untul și esența
- Acestea se pun într-o oală, la foc mic, până când se îngroașă crema
- Crema răcită se pune peste untul frecat spumă și apoi se adaugă esența de vanilie
- Crema de vanilie se adaugă peste a doua foaie de prăjitură
- Se glazurează desertul cu ciocolată și se lasă la frigider pentru a se lega compoziția
- Spor la treabă!