Life

Rețetă prăjitură Ziua și noaptea, desertul perfect de post. E foarte gustoasă şi uşor de făcut

Rețetă prăjitura „Ziua și noaptea”, desertul perfect de post. E foarte gustoasă şi se face ușor. Citește în continuare și vezi care sunt ingredientele și modul de preparare.
21.03.2022 | 11:14
Reteta prajitura Ziua si noaptea desertul perfect de post E foarte gustoasa si usor de facut
Rețetă prăjitura Ziua și noaptea, desertul perfect de post. Sursa foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Prăjitura „Ziua și noaptea” este desertul perfect pentru post, se face rapid și ai nevoie doar de câteva ingrediente. Postul Paștelui este cel mai restrictiv, dar asta nu înseamnă că nu te poți bucura de ceva dulce, preparat în casă.

Rețetă prăjitura Ziua și noaptea, desertul perfect de post. De ce ingrediente ai nevoie

În perioada postului sunt multe restricții alimentare pentru cei care decid să-l țină. Chiar dacă nu poți consuma alimente de origine animală, există numeroase idei de rețete pe care le poți încerca acasă, potrivite pentru post.

ADVERTISEMENT

Se prepară ușor și repede și nici nu au foarte multe calorii. Prăjitura „Ziua și noaptea” este o alegere potrivită chiar și pentru cei care nu țin post, dar vor să încerce ceva simplu și delicios.

Pentru această prăjitură ai nevoie doar de câteva ingrediente care se găsesc rapid. Modul de preparare este foarte simplu și trebuie să respecți cu strictețe toți pașii pentru ca rezultatul să fie cel dorit.

ADVERTISEMENT
  • 450 ml apă minerală
  • 250 ml ulei
  • 300 g zahăr
  • o linguriţă extract de vanilie
  • o linguriţă praf de copt
  • 500 gr făină
  • 2 linguriţe de cacao
  • 100 g nucă măcinată

Cum se prepară prăjitura Ziua și noaptea. Pașii de urmat

Într-un bol se pun apa minerală, uleiul, zahărul și extractul de vanilie. Se amestecă totul până se dizolvă zahărul. Se adaugă apoi făina și praful de copt și se mixează până când compoziția devine omogenă, potrivit caietulcurețete.ro.

ADVERTISEMENT

Se împarte compoziția în două, iar într-una dintre ele se adaugă cacao și se încorporează. În tava tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziția albă și se nivelează.

Se toarnă deasupra compoziția cu cacao și se nivelează. Este de preferat ca tava să aibă dimensiunile 25×25.

ADVERTISEMENT

Se presară deasupra nucă măcinată grosier pentru a rămâne și bucăți mai mari. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute. Prăjitura se lasă la răcit, apoi se taie cuburi. Poftă bună!

ADVERTISEMENT