Life

Rețeta preferată a lui Nosfe. Mădălina Crețan a spus cum se prepară desertul adorat de regretatul artist

Mădălina Crețan a prezentat rețeta preferată a lui Nosfe. Regretatul artist era îndrăgostit de același desert care i-a oferit soției sale un punctaj generos la Chefi la Cuțite.
01.12.2022 | 20:18
Reteta preferata a lui Nosfe Madalina Cretan a spus cum se prepara desertul adorat de regretatul artist
Mădălina Crețan a prezentat rețeta preferată a lui Nosfe. Cum se prepară prăjitura cu mac. Sursă foto: captură video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mădălina Crețan și regretatul ei soț, Nosfe, au participat la show-ul culinar Chefi la Cuțite.

Rețeta preferată a lui Nosfe i-a adus 11 puncte Mădălinei Crețan la Chefi la Cuțite

Dacă artistul a fost eliminat după nu foarte mult timp, iată că soția sa a mers destul de departe și a fost la doar câțiva pași distanță să ajungă și în semifinale.

Între timp însă, Nosfe s-a stins din viață, iar singurele momente în care a mai putut fi văzut au fost secvențele filmate deja pentru Chefi la Cuțite.

ADVERTISEMENT

Unul dintre preparatele care i-a oferit un punctaj foarte mare Mădălinei Crețan la duelul cu tema ciocolată a fost o prăjitură cu mac.

Se pare că aceeași rețetă era și preferata lui Nosfe, iar Mădălina Crețan era mereu atentă când o prepara.

ADVERTISEMENT

Pentru că mulți și-au dorit să încerce și ei rețeta acasă, soția lui Nosfe a făcut publică rețeta pe blogul personal, dar și pe pagina de socializare.

Astfel, pentru rețeta preferată a lui Nosfe, ingredientele necesare sunt:

  • o cană cu lapte (cca 300 ml)
  • 2 căni de zahăr (cca 300 gr)
  • 1 pachet de margarină/unt (200 gr)
  • 100 gr mac
ADVERTISEMENT

Cum se prepară rețeta pentru prăjitura cu mac

Mădălina Crețan spune că rețeta originală pentru prăjitura cu mac este cu margarină, însă de ceva timp, aceasta a decis să folosească unt, iar gustul a fost același, poate chiar și mai bun.

Toate aceste ingrediente se pun la fiert într-o crăticioară, până în momentul în care dau în clocot de patru ori, adică deasupra se va forma o spumă.

ADVERTISEMENT

Această compoziție trebuie amestecată constant, spune soția lui Nosfe.

După ce compoziția s-a răcit, se pregătesc alte ingrediente. Mai exact, este vorba despre patru gălbenușuri, două căni de făină dar și un plicuțele de praf de copt și esență de migdale.

Cele patru albușuri se bat spumă, și se pun deasupra ingredientelor de mai sus, iar compoziția se pune apoi într-o tavă tapetată cu unt sau cu ulei și puțină făină.

Tava ar trebui să aibă 30/20 de centimetri, spune soția lui Nosfe, astfel încât compoziția să se poată întinde bine.

Cât trebuie să stea la cuptor prăjitura cu mac

Prăjitura cu mac trebuie să stea la cuptor 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade, iar din când în când se mai face și testul cu scobitoarea, pentru a vedea când este gata.

Ultimul pas pentru a prepara rețeta preferată a lui Nosfe este glazura.

În cele 30 de minute cât prăjitura este la cuptor, Mădălina Crețan spune că trebuie să punem la fiert 10 linguri de lapte, alături de o cană de zahăr și cinci linguri de cacao.

În momentul în care compoziția de în clocot, aceasta se ia de pe foc. Înainte de a pune glazura, prăjitura trebuie tăiată caldă și de abia apoi se ornează, după preferințe.

”Prăjitura se taie caldă și apoi se glazurează. O puteți orna cu fulgi de migdale, dar o puteți savura la fel de bine și fără”, este rețeta Mădălinei Crețan, potrivit romaniatv.net.

ADVERTISEMENT