Life

Rețetă răcoroasă de vară. Fresh de pepene roșu și căpșuni, cel mai delicios suc natural

Vara simțim mereu nevoia să consumăm alimente cât mai ușoare, fără carne sau cât mai multe salate, dar și cât mai multe băuturi răcoritoare care să ne ajute la hidratare.
18.07.2021 | 17:47
Reteta racoroasa de vara Fresh de pepene rosu si capsuni cel mai delicios suc natural
Rețetă răcoroasă de vară. Fresh de pepene roșu și căpșuni, cel mai delicios suc natural. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

FANATIK vine în ajutorul tău cu un fresh pregătit proaspăt din fructe pe care nu ai cum să nu le iubești. Pepenele roșu, cel mai căutat în sezonul cald, dar și gustoasele căpșuni sunt ingredientele de bază.

Rețeta perfectă pentru zilele lungi și caniculare de vară stă într-un pahar cu băutură, care nu numai că îți da aduce foarte multă energie, dar pe deasupra te va răcori din plin atunci când simți nevoia.

ADVERTISEMENT

Sucul de pepene roșu și căpșuni este un preparat simplu și delicios și unde mai pui că este perfect atât pentru adulți, cât și pentru copii, care cu siguranță, vor fi atrași de culoarea sa.

Rețetă de vară. Suc răcoritor din fructele verii, pepene roșu și căpșuni

Așa acum am spus și mai devreme este vorba de un suc fresh și răcoritor, așadar nu trebuie să lipsească nici menta, care va oferi o savoare plăcută băuturii tale.

ADVERTISEMENT

Totodată, nu trebuie uitate nici cuburile de gheață, însă în cazul celor mici acestea pot fi evitate pentru că oricum fructele vor fi destul de reci înainte de a fi folosite.

Iată, care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă: 

  • pepene roșu aproximativ 2 căni
  • o cană de căpșuni, spălate și fără codițe
  • o jumătate de cană de zmeură
  • câteva frunze proaspete de mentă
  • cuburi de gheață, în funcție de preferințele fiecăruia
  • o linguriță de zahăr, sirop de agave sau miere.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare suc proaspăt de pepene roșu și căpșuni. Pașii de urmat:

  1. Primul pas de care trebuie să ții cont este să ai fructele proaspete și neapărat spălate
  2. Pepenele roșu trebuie să fie curățat de semințe dinainte
  3. Fructele pot fi păstrate la frigider cu puțin timp înainte de a fi folosite
  4. Fructele se mixează în blender împreună cu zahărul sau siropul de agave pentru câteva minute
  5. Se adaugă aproape de final și frunzele tocate de mentă proaspătă
  6. Se mixează totul până se formează un amestec omogen și nu foarte dens
  7. La final se adaugă cuburile de gheață
  8. Băutura se servește cu mentă proaspătă deasupra și zmeură.

Mai mult decât atât, rețeta poate fi ”îmbunătățită” pentru cei care doresc să aibă și puțin alcool. Romul sau cognacul merg de minune cu acest produs simplu și inedit de vară.

ADVERTISEMENT