Care este rețeta rapidă de clătite fără lapte. Poți face acest desert în doar câteva minute, iar un anumit ingredient le oferă o textură pufoasă, dar și aerată.
Clătitele se numără printre cele mai apreciate deserturi din lume și există mai multe variante atunci când vine vorba despre prepararea acestora.
Pot fi umplute atât cu ceva sărat, cât și cu variante dulci, precum gemul sau crema de ciocolată. Multe persoane adoră clătitele, mai ales că se prepară ușor și sunt gata în scurt timp.
Deși laptele este folosit în multe rețete de clătite, se pot prepara și fără acest ingredient. În plus, clătitele vor ieși pufoase chiar dacă nu adaugi lapte.
Apa minerală este ingredientul pe care să-l folosești dacă vrei clătite rapide, fără lapte. Vor avea o consistență pufoasă, nu vor face cocoloașe și vor fi la fel de gustoase.
Atâta timp cât respecți recomandările rețetei, clătitele vor ieși la fel de bune ca atunci când le prepari cu lapte. Rețeta este una potrivită dacă vrei ceva rapid, gata în doar câteva minute.
Pentru această rețetă, ai nevoie de 3 ouă, 2 linguri de zahăr, 250 g de făină, 500 ml de apă minerală naturală carbogazificată, un praf de sare și 2 linguri de ulei.
Ai nevoie de un bol adânc în care să pui ouăle, două linguri de zahăr și praful de sare. Acestea se amestecă energic cu ajutorul unui tel până când se omogenizează.
Făina se toarnă în ploaie peste compoziția obținută și se amestecă constant. Nu trebuie să pui toată făina deodată, deoarece se pot forma cocoloașe în aluat.
După ce ai integrat toată cantitatea de făină, următorul pas este să torni încet 500 ml de apă minerală și să amesteci până la omogenizare.
Consistența finală a aluatului trebuie să fie asemănătoare cu smântâna lichidă. Se adaugă, apoi, cele două linguri de ulei și se amestecă, scrie lovedeco.ro.
Se încinge o tigaie unsă cu puțin ulei la foc mediu. După aceea, cu ajutorul unui polonic, se toarnă suficient aluat de clătite astfel încât să poată acoperi toată suprafața tigăii.
Fiecare clătită se gătește câte 1 – 2 minute, până când capătă o culoare aurie. Atunci când clătitele sunt gata, se ung cu umplutura preferată. Poți pune ciocolată, gem sau dulceață, în funcție de preferințe.
În final, fiecare clătită se împachetează sub formă de rulou sau cum preferi să le consumi. Poftă bună!