Life

Rețetă ruladă cu căpșuni. Un desert simplu, delicios și perfect pentru vară

FANATIK îți prezintă o rețetă de ruladă cu căpșuni, un desert simplu de făcut, delicios și perfect pentru zilele de vară.
30.05.2021 | 21:04
Reteta rulada cu capsuni Un desert simplu delicios si perfect pentru vara
Rețetă ruladă cu căpșuni. Un desert simplu, delicios și perfect pentru vară. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O rețetă de ruladă cu căpșuni este desertul simplu pe care îl poți încerca în zilele calde de vară. Se face ușor și este delicios.

Căpșunile sunt fructele preferate în acest sezon și le poți consuma proaspete, fără nimic altceva, sau pot fi utilizate în diverse rețete de dulciuri.

ADVERTISEMENT

Rețeta de ruladă cu căpșuni este doar una dintre zecile de deserturi pe baza acestui fruct delicios.

Rețetă ruladă cu căpșuni. Un desert simplu, delicios și perfect pentru vară. De ce ingrediente ai nevoie

Rețeta de ruladă de căpșuni este delicioasă și perfectă pentru anotimpul cald, care se apropie cu pași repezi. Această ruladă are blat de pandișpan și se ornează cu frișcă.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ai suficient timp pentru a pregăti un desert, rulada cu căpșuni este alegerea perfectă. Află din rândurile de mai jos de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.

Ingrediente

Pentru a pregăti o rețetă de ruladă de căpșuni, ai nevoie de ingrediente pentru blat, umplutură și ornat, potrivit dulciurifeldefel.ro.

ADVERTISEMENT

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de făină
  • un vârf de linguriță cu praf de copt
  • esența de vanilie
  • coaja de lămâie Finesse

Pentru umplutura:

  • 300 g căpșuni
  • 3-4 linguri de zahăr (se poate adăuga și mai mult, în funcție de cât de dulci sunt căpșunile)
ADVERTISEMENT

Pentru ornat:

  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • o lingură de zahăr pudră
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • un întăritor de frișcă (dacă este necesar)
ADVERTISEMENT

Ruladă de căpșuni. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi

Află cum se prepară umplutura pentru rețeta de ruladă de căpșuni. Se pun căpșunile și zahărul într-o cratiță și se fierb la foc mic, până ce căpșunile își lasă zeamă și se înmoaie.

Se lasă deoparte ca să se răcească. Se pasează cu mixerul vertical până se obține un piure fin, după care se lasă la răcit.

Se începe prepararea blatului pentru ruladă. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până ce se obține o spumă densă și lucioasă.

Gălbenușurile trebuie frecate cu ulei, după care se toarnă peste albușuri, împreună cu coaja de lămâie și esența de vanilie, apoi se mixează ușor.

La final, se încorporează făina amestecată cu praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus. Compoziția se toarnă într-o tavă (40/28 cm), care va fi tapetată cu hârtie de copt. Se pune la cuptor la foc mediu timp de 15-20 de minute.

După ce s-a rumenit ușor, blatul se scoate din tavă și se pune pe un grătar, apoi se lasă la răcit.

Se scoate hârtia de copt de pe blatul răcit și se pune pe o altă bucată de hârtie sau folie alimentară. Peste blat se toarnă umplutura de căpșuni, apoi se rulează cât mai strâns.

Se mixează smântâna pentru frișcă până începe să capete consistență, apoi se adaugă zahărul normal și cel vanilat. Se mixează până devine fermă și pufoasă.

Se adaugă și întăritor de frișcă, dacă este nevoie. Rețeta de ruladă cu căpșuni este gata. Poftă bună!