Life

Rețetă salată boeuf de Paște. Trucul secret care o face perfectă. Lista de ingrediente

29.04.2021 | 19:09
Reteta salata boeuf de Paste Trucul secret care o face perfecta Lista de ingrediente
Rețetă salată boeuf de Paște. Trucul secret care o face perfectă. Lista de ingrediente. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum poți prepara ca la carte salata boeuf de Paște și care este trucul secret de care trebuie să ții cont atunci când alegi să faci acest fel de mâncare. Această salată este nelipsită de pe mesele de sărbători ale românilor și este delicioasă. 

Salata boeuf nu este un preparat greu de făcut și îți ia mai puțin de o oră până este gata, așa că merită să petreci câteva zeci de minute în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Francezul Lucien Olivier este cel care a inventat această salată în 1860, pe care și-au însușit-o multe țări, informează bucataras.ro. Este una dintre mâncărurile de bază de Crăciun sau de Paște la români.

Rețetă salată boeuf de Paște. Trucul secret care o face perfectă. Lista de ingrediente

Salata boeuf este una dintre cele mai apreciate feluri de mâncare ale românilor la mesele de sărbători și nu este deloc greu de făcut. Iată care sunt ingredientele necesare și pașii pe care trebuie să-i urmezi atunci când faci acest preparat delicios.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 200 g mazăre fiartă
  • 4 morcovi
  • 2 rădăcini de pastârnac
  • 4 castraveți mici în saramură
  • 2 gogoșari în oțet
  • 500 g cartofi
  • 150 ml maioneză
  • 2 lingurițe muștar de hrean
  • ½ linguriță sare
  • ¼ linguriță piper proaspăt măcinat
  • 50 g măsline feliate

Rețetă salată boeuf de Paște. Trucul care nu dă greș. Care sunt pașii de urmat

  1. Se fierbe pieptul de pui, după care se toacă mărunt cu cuțitul.
  2. Se fierb apoi cartofii, morcovul și păstârnacul și se lasă la răcit, după care se taie cubulețe mici.
  3. Castraveții și gogoșarii se toacă mărunt, după ce sunt lăsați să se scurgă în strecurătoare.
  4. Într-un vas se adaug toate îngredientele, care trebuie amestecate foarte bine. Se adaugă sare și piper după gust.
  5. Maioneza se prepară dintr-un gălbenuș de ou fiert, zdrobit cu furculița și trecut printr-o strecurătoare. Se amestecă cu două gălbenușuri crude și puțină sare, după care se adaugă ulei (200-250 ml).
  6. Se amestecă continuu până ce se obține consistența dorită.
  7. Se adaugă și câteva picături de zeamă de lămâie, din când în când. Maioneza trebuie să fie ușor acră la gust și să aibă o consistență uniformă.
  8. Se adaugă maioneza, se amestecă salata și se așază pe un platou, după care se decorează după bunul plac. Poftă bună!
ADVERTISEMENT

Pont: Dacă vrei ă obții o salată cu consistență egală de ingrediente, este recomandat să păstrezi proporția:  carne o parte/ jumătate cantitate cartofi/ jumătate cantitate de legume. Toate ingredientele se amestecă cu carne și piper, apoi se adaugă maioneza.