Life

Rețeta secretă a KFC a fost dezvăluită. Așa poți face cel mai bun pui prăjit din lume

Tehnica confidențială KFC a ieșit la lumină. Care este ingredientul care face dintr-un pui prăjit unul savuros și care dă ”dependență”.
21.05.2023 | 06:25
Reteta secreta a KFC a fost dezvaluita Asa poti face cel mai bun pui prajit din lume
Tehnica confidențială KFC a ieșit la lumină. Care este ingredientul care face dintr-un pui prăjit unul savuros și care dă ”dependență”. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețeta secretă a KFC a fost dezvăluită. Așa poți face cel mai bun pui prăjit din lume. Dacă v-ați întrebat care sunt ingredientele pe care le folosesc angajații fast food-ului acum veți afla răspunsul pe care l-ați căutat legat de produsele preferate.

Tehnica confidențială KFC a ieșit la lumină. Care este ingredientul care face dintr-un pui prăjit unul savuros și care dă ”dependență”

Kentucky Fried Chicken, unul dintre cele mai mari lanțuri de restaurante de tip fast-food din întreaga lume, are o varietate de produse de la cartofi, hamburgeri, cheeseburgeri și pui prăjit. Încercate acasă nu ies niciodată ca la restaurant, deci care este secretul?

ADVERTISEMENT

Tehnica confidențială folosită de producători a ieșit la lumină. Joe  Ledington, nepotul fondatorului, ”colonelul” Harland Sanders, a spus care este ingredientul care face dintr-un pui prăjit unul savuros și care dă „dependență”.

Amestecul de condimente și ierburi aromatice a fost aflat la mai bine de 70 de ani de la înființarea lanțului american. Este vorba de 11 produse, principalul fiind piperul alb. Nepotul colonelului Sanders a povestit că a găsit rețeta secretă într-o carte cu amintiri a soţiei celebrului său unchi.

ADVERTISEMENT

„Ingredientul principal este piperul alb. Eu numesc asta ingredientul secret. Nimeni nu știa ce este piperul alb. Nimeni nu știa cum să-l folosească în anii 1950”, a declarat Ledington pentru Chicago Tribune.

„Uau, atât de mult piper alb?”, a fost reacția omului de știință Dr. Steven Witherly, care a subliniat că foarte mulți bucătari au subapreciat piperul alb până acum pentru că are efecte subtile, dar puternice asupra sistemului senzorial.

ADVERTISEMENT

Care este rețeta secretă de pui prăjit de la KFC

Rețeta secretă de pui prăjit de la KFC conține: 2/3 lingură de sare, 1/2 lingură de cimbru, 1/2 lingură de busuioc, 1/3 lingură de oregano, 1 lingură de sare aromată cu ţelină, 1 lingură de piper negru, 1 lingură de praf de muştar, 4 linguri de boia.

De asemenea, preparatul culinar mai are în compoziție 2 linguri de sare aromată cu usturoi, 1 lingură de ghimbir măcinat (pulbere) și 3 linguri de piper alb. Toate aceste produse se amestecă cu două cești de făină albă.

ADVERTISEMENT

După ce puiul a fost dat prin amestecul de condimente și mirodenii se prăjește în baie de ulei. Reţeta dezvăluită de Joe Ledington a fost testată de numeroși bloggeri culinari care au afirmat că gustul se apropie de cel original de la KFC.

Cu toate acestea reprezentanții companiei nu au admis niciodată că rețeta aceasta este cea reală. Foarte mulți au susținut că au descoperit ingredientele secrete, în anul 1999 un cuplu fiind dat în judecată din această cauză. În cele din urmă s-a renunțat la proces.

ADVERTISEMENT
Tags: