Life

Rețetă simplă de brioșe cu mere pentru micul dejun. Chiar și mofturoșii o vor aprecia

Rețetă simplă și delicioasă pentru micul dejun. Cum să pregătești brioșe pufoase cu mere pentru tine și întreaga familie?
03.02.2023 | 09:38
Reteta simpla de briose cu mere pentru micul dejun Chiar si mofturosii o vor aprecia
Rețetă simplă de brioșe cu mere. Foto: Freepik.com
ADVERTISEMENT

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar în cazul în care nu simți nevoia să mănânci prea mult, poți opta pentru aceste brioșe delicioase cu mere.

Brioșe cu mere, rețeta delicioasă pentru micul dejun

Specialiștii recomandă să nu sărim peste micul dejun și să ne începem ziua cu o masă echilibrată. Totuși, nu mereu ai poftă de omletă și legume, dar există soluții chiar și pentru cei mai mofturoși membri ai familiei.

ADVERTISEMENT

Astfel, merită să încerci următoarea rețetă de brioșe cu mere. Nu este nevoie să te trezești cu câteva ore mai devreme, căci pot fi gătite seara și servite a doua zi. În plus, merg perfect cu cafea.

Înainte de a afla lista de ingrediente, trebuie să știi că vei avea nevoie de 10-12 forme speciale pentru brioșe.

ADVERTISEMENT

Brioșele cu mere se obțin din: 125 de grame de unt, 125 de grame de zahăr brun, 150 de ml de lapte, 2 ouă și 250 de grame de făină.

Totodată, vor mai fi necesare o linguriță și jumătate de praf de copt, o jumătate de linguriță de scorțișoară și 3 mere. În cazul fructelor, acestea pot fi orice soi, dar ar fi de preferat să nu fie foarte dulci.

ADVERTISEMENT

Cum se pregătesc brioșele cu mere, pas cu pas

Pentru a găti brioșele cu mere, începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade, apoi tapetează formele cu hârtie de copt, unsă cu ulei.

Între timp, spală merele, curăță-le de coajă și taie-le cubulețe. Untul se înmoaie bine și apoi se amestecă cu zahărul.  După aceea, treptat, adaugă laptele și ouăle și amestecă energic. Ar trebui să obții astfel o compoziție spumoasă.

ADVERTISEMENT

Făină, scorțișoara și praful de copt se cern într-un vas și se toarnă peste ele amestecul obținut anterior. Mixează repede, altfel se vor forma cocoloașe. La fina, pune în aluat merele tăiate cubulețe.

Umple bine formele de brioșe, pentru că acestea nu cresc la fel de mult ca cele obișnuite, și coace-le timp de 25-30 de minute.

ADVERTISEMENT
Tags: