Life

Rețeta simplă de gem de caise, făcută de Jamila. Gustos și răcoros, perfect pentru vară

Rețeta simplă de gem de caise, făcută de Jamila. Află cum poți face cel mai gustos și răcoros gem pentru această vară.
25.06.2021 | 21:58
Reteta simpla de gem de caise facuta de Jamila Gustos si racoros perfect pentru vara
Rețeta simplă de gem de caise, făcută de Jamila. Gustos și răcoros, perfect pentru vară. Sursa foto: capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Jamila a dezvăluit rețeta simplă de gem de caise, perfect pentru vară. Este gustos și răcoros și nu este deloc greu de făcut. În plus, caisele românești încep să apară pe piață, așa că e momentul potrivit.

Rețeta simplă de gem de caise, făcută de Jamila. Gustos și răcoros, perfect pentru vară

Gemul de caise este desertul perfect pentru vară. Jamila propune o rețetă simplă și delicioasă pe care o poți face acasă. Caisele românești încep să-și facă apariția în piețe, iar aroma lor este inconfundabilă.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie doar de două kilograme și jumătate de caise cărora trebuie să le scoți sâmburii, potrivit jamilacuisine.ro. Acest gem este unul delicios și pe placul tuturor, perfect pentru un mic-dejun dulce sau pentru niște cornulețe gustoase.

În plus, gemul este unul natural și nu conține conservanți, pentru că ai nevoie doar de trei ingrediente: caise, zahăr și zeama de la două lămâi.

ADVERTISEMENT

Ingrediente și mod de preparare pentru gemul de caise

  • 2,5 kg caise (fără sâmburi)
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la două lămâi

Caisele se pun într-o oală încăpătoare, tăiate în sferturi. Se adaugă apoi zahărul și zeama de lămâie. Se amestecă puțin și se așteaptă până ce fructele vor începe să fiarbă și să facă spumă la suprafață.

După ce caisele au început să fiarbă, spuma de la suprafață se adună cu o spumieră. Gemul se lasă la fiert în continuare și se ia spuma atunci când este nevoie.

ADVERTISEMENT

Se amestecă foarte des în timpul fierberii. După 40 de minute de fiert, gemul de caise este gata.

Ca să verifici dacă gemul este gata, se pune o cantitate mică pe farfurie ținută la congelator aproximativ 30 de minute. Gemul se întinde pe farfurie și se așteaptă până se răcește pentru a vedea consistența finală.

Dacă gemul este gros și lucios, înseamnă că este gata. Oala cu gem se ia de pe foc și se lasă la răcit pentru aproximativ cinci minute înainte de a-l pune în borcane.

ADVERTISEMENT

Gemul se pune în borcane sterilizate, care trebuie închise foarte bine. Borcanele se lasă la răcit peste noapte cu prosoape foarte groase. Cu această cantitate se obțin patru borcane a câte 500 de grame.

ADVERTISEMENT