Life

Rețetă simplă de tocăniță. Cea mai delicioasă mâncare de cartofi, ca la mama acasă

Mâncărurile clasice și gătite de mamele sau bunicile noastre au un gust special și savuros, mai ales când sunt făcute în cantități mari.
19.08.2021 | 16:40
Reteta simpla de tocanita Cea mai delicioasa mancare de cartofi ca la mama acasa
Rețetă simplă de tocăniță. Cea mai delicioasă mâncare de cartofi, ca la mama acasă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Tocănița sau mâncarea de cartofi, așa cum este cunoscută de unii dintre noi, este unul dintre preparatele simple, care te trimit imediat cu gândul la copilărie și la zilele de atunci.

Rețeta culinară nu este una complicată și poate fi realizată atât cu carne, cât și în perioada celor patru posturi mari de peste an. Cea de astăzi este gătită de lauralaurentiu.ro și este simplă și rapidă.

ADVERTISEMENT

Rețetă mâncare de cartofi. Un preparat simplu și gustos

Ingredientele de care ai nevoie pentru tocăniță:

  • 1 kg de cartofi
  • 100 de grame de ceapă tocată fin
  • un ardei gras sau o lingură de pastă de ardei, opțional
  • 2 linguri de ulei
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 1 linguriță paprika dulce, aromată
  • 1 legătură de pătrunjel verde, tocat fin
  • sare și piper, după gustul fiecăruia
  • jumătate de lingură de pastă de roșii, opțional.

Mod de pregătire mâncărică de cartofi. Pașii de urmat în bucătărie:

  1. Într-o cratiță adâncă și încăpătoare se încinge puțin ulei și se adaugă imediat ceapa tocată fin, usturoiul zdrobit și ardeiul gras tăiat cuburi mici
  2. Ceapa se va presăra încă de la început cu un praf de sare și se va căli la foc mediu spre mic ca să se înmoaie fără să se rumenească
  3. Se adaugă paprika dulce și pasta de ardei, care este opțională. Se amestecă totul și se toarnă peste jumătate de litru de apă fierbinte
  4. Sfat: mare atenție la paprika să nu se caramelizeze pentru că ea își schimbă culoarea și aroma destul de repede
  5. Se adaugă și cuburile de cartofi și dacă e cazul se mai completează cu apă astfel încât să fie acoperite toate legumele din cratiță
  6. Se poate pune acum și frunza de dafin și sarea. Se lasă totul la fiert pentru circa 20 de minute, la foc mediu
  7. În cazul în care mâncarea este prea lichidă se pot scoate câțiva cartofi, se pasează și se amestecă cu pastă de roșii. Se adaugă totul în oală
  8. Mâncarea se va îngroșa foarte frumos fără să fie nevoie să adaugi făină sau amidon
  9. Se potrivește mâncarea cu sare și piper după gust
  10.  Pătrunjelul tocat fin se adaugă abia după ce mâncarea e gata și focul oprit. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT