Dacă vrei să prepari un desert delicios, care nu este greu de făcut, un tort Napoleon poate fi varianta perfectă. Nu necesită coacere și conține o cremă delicioasă.
Un desert simplu, care nu necesită coacere, este tortul Napoleon, ideal dacă nu vrei să petreci prea mult timp pentru a-l găti. Desertul conține biscuiți și cremă de vanilie și nu este deloc greu să-l prepari.
Cu ajutorul unor ingrediente simple, poți obține o cremă delicioasă de vanilie, care îi va impresiona pe cei dragi, mai ales dacă sunt iubitori de astfel de deserturi.
Este un tort pe care îl poți prepara atunci când ai musafiri sau, pur și simplu, pentru momentele în care tu sau persoanele apropiate aveți poftă de ceva dulce, ușor de făcut.
Un tort Napoleon este perfect pentru orice ocazie și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a-l prepara. Nu durează mult procesul de preparare, iar rezultatul va fi unul foarte bun dacă respecți recomandările rețetei.
Pentru acest tort, ai nevoie de un litru de lapte, o cană de făină de grâu, 2 plicuri de budincă de vanilie, 4 gălbenușuri de ou, 200 g de unt și 150 g de zahăr. De asemenea, lista ingredientelor include 10 g de zahăr vanilat, 200 g de biscuiți simpli și zahăr pudră pentru decor.
La început, se amestecă 500 ml de lapte rece cu făina, praful de budincă și cu gălbenușurile. Se omogenizează bine compoziția cu ajutorul unui tel sau cu un mixer, pentru a nu rămâne cocoloașe.
Restul de 500 ml de lapte se pune la fiert într-o altă cratiță, alături de unt, zahăr și zahăr vanilat. Atunci când laptele începe să fiarbă, se dăp focul mai mic și se toarnă treptat amestecul care a fost pregătit anterior, amestecând continuu cu telul.
Se fierbe la foc mic până când se îngroașă crema, fără a se lipi de fundul cratiței. Se pregătește un vas sau o tavă dreptunghiulară și se așază, pe fundul acesteia, un strat de biscuiți, notează spynews.ro.
Peste biscuiți se toarnă un strat generos de cremă de vanilie, care se nivelează cu o spatulă. Continuă cu alternarea straturilor de biscuiți și cremă. Ultimul strat trebuie să fie unul de cremă.
Tortul se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se lasă, apoi, la frigider pentru minimum patru ore sau chiar peste noapte, pentru ca biscuiții să se înmoaie, iar aromele să fie îmbinate mai bine.
Înainte de a servi tortul, se presară zahăr pudră deasupra. Îl poți decora și cu alte ingrediente, precum fulgi de ciocolată, fructe proaspete sau nuci măcinate.