Life

Rețeta simplă, ieftină și rapidă de plăcintă cu dovleac. Desertul perfect pentru toamnă

Vă prezentăm o rețetă perfectă pentru zilele de toamnă. Plăcinta de dovleac este ușor de făcut, în plus este și foarte gustoasă.
27.09.2021 | 15:20
Rețeta simplă, ieftină și rapidă de plăcintă cu dovleac. Desertul perfect pentru toamnă
Rețeta simplă, ieftină și rapidă de plăcintă cu dovleac. Desertul perfect pentru toamnă. Sursă foto: paginidebucate.ro
ADVERTISEMENT

Plăcinta de dovleac este extrem de apreciată de foarte multe persoane. Este o prăjitură foarte parfumată și aromată, pregătită în toate regiunile țării.

Acest desert specific zilelor de toamnă poate să fie pregăti și în zile de post.

Cu ajutorul dovleacului se pot face o mulțime de rețete. Supă cremă, tartă, plăcinte sau se poate consuma copt la cuptor.

Rețeta simplă, ieftină și rapidă de plăcintă cu dovleac. Desertul perfect pentru toamnă

Plăcinta cu dovleac este perfectă pentru zilele de toamnă. Se pregătește cu ingrediente puține și este foarte ieftină. Aceasta este recomandată și pentru zilele de de post. Există mai multe rețete pentru această plăcintă. Mai jos vă pregătim plăcinta cu dovleac, cu aluat foietaj pregătit în casă.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru umplutură:

800 g dovleac (se dă pe răzătoare)

100 g zahăr

1 linguriță scorțișoară

Ingrediente pentru aluatul de plăcintă:

200 ml apă

200 ml ulei

făină cât cuprinde

sare

Pentru formarea aluatului mai aveți nevoie de 3 linguri de ulei și o lingură cu vârf de făină.

Cum se prepară plăcinta de dovleac

Curățați dovleacul de coajă și semințe. Apoi îl tăiați în bucățele și le dați pe răzătoarea mare. Dovleacul se pune într-o cratiță la foc mic pentru a se căli. Se pune zahăr și se lasă pe foc până devine moale, iar lichidul pe care l-a lăsat se evaporă. Se amestecă ușor. Când totul este gata puneți și lingurița de scorțișoară. Amestecați bine și lăsați compoziția să se răcească.

ADVERTISEMENT

În acest timp vă ocupați de aluat.

Amestecați într-un bol apa, uleiul și un praf de sare. Apoi se pune făină și formați aluatul. Puneți câtă făină este nevoie. După ce acesta nu se mai poate amesteca în bol puneți-l pe blatul de bucătărie. Continuați să frământați și mai adăugați făină. În final, trebuie să fie tare, nelipicios și ușor de întins.

Cele trei linguri de ulei și o lingură de făină le amestecați separat. Amestecul care rezultă trebuie să aibă consistența mierii.

ADVERTISEMENT

Se împarte aluatul în trei părți egale. Întindeți prima bucată pe blat și ungeți-o cu o lingură din amestecul de mai sus. Apoi o rulați. Se procedează la fel cu a doua, iar la final puneți prima foaie la marginea ei și împachetați rulând. Ungeți și ultima bucată de aluat cu amestecul din ulei și făină, apoi puneți primele două foi împachetate deasupra și rulați.

Aluatul se taie în două părți. Întindeți fiecare parte. Nu ungeți tava, pentru că aluatul are destul ulei în compoziție. Puneți prima foaie în tavă, deasupra puneți umplutura de dovleac, apoi a doua foaie. Prăjitura se înțeapă în mai multe locuri cu o furculiță.

ADVERTISEMENT

Plăcinta se dă la cuptor, la 180 de grade. Va fi gata după aproximativ 35 de minute. Când este gata se scoate din cuptor și se taie după ce s-a răcit.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri