FANATIK îți propune o rețetă de mâncare de cartofi cu carne de pui. Acest fel culinar se pregătește extrem de ușor și este perfect pentru un prânz pentru care nu vrei să depui eforturi majore.
De asemenea, este un fel de mâncare adorat de cei mici, care de obicei sunt mai pretențioși. Cu siguranță, nu vei da greș niciodată cu acest preparat.
Rețetă de mâncare de cartofi cu pui. E un preparat culinar gustos și la îndemână
Ingrediente necesare pentru preparat:
- 1 kilograme de cartofi
- 700 grame de carne de pui, eventual pulpe
- 1 ceapă galbenă
- 1 ardei roșu gras
- 1 morcov
- 2 linguri de pastă de roșii sau bulion
- ulei de floarea soarelui
- sare și piper, după gust
- jumătate de linguriță de cimbru uscat
- o legătură de mărar proaspăt.
Mod de preparare mâncare de cartofi cu carne de pui. Cum se face:
- Legumele se curăță și se spală cu apă rece. Se taie în bucăți potrivite
- Se adaugă ulei de floarea soarelui și se lasă la încins
- Carnea se crustează și se pune în oală la călit. Se acoperă cu un capac
- Peste pui se adaugă ceapa tăiată
- Se pun morcovii tăiați rondele și se lasă la rumenit
- Se adaugă și o ceașcă de apă plată
- Se pun în oală și cartofii care au fost tăiați cuburi. Peste se adaugă apă cât să acopere cartofii
- Se adaugă pasta de tomate și se amestecă bine. Se lasă la fiert
- Când mâncarea este aproape gata se condimentează cu sare și piper
- Se pune și cimbrul uscat. Aici se pot adăuga și boabe de coriandru, în funcție de gustul fiecăruia
- Când mâncarea este gata se oprește aragazul și se ia de pe foc
- Se adaugă pătrunjelul tocat
- Mâncarea de cartofi cu carne de pui se servește caldă
- Merge de minune cu castraveți sau gogoșari murați
- Ardeii iuți sunt perfecți cu acest preparat culinar, de asemenea. Poftă bună!