Micii sunt printre preparatele favorite ale românilor atunci când fac un grătar. De obicei, pasta se cumpără, dar este chiar simplu să o faci chiar tu, acasă la tine.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a face mici de casă:
700 de grame de pulpă de vită;
300 de grame de carne de oaie sau de porc (piept, ceafă);
250-350 de mililitri de supă de oase (sau apă foarte rece dacă nu avem).
De asemenea, ne trebuie și mai multe condimente pentru a face cei mai gustoși mici.
· 5-6 boabe de ienibahar;
· 2 lingurițe de boia dulce;
· 22 de grame de sare;
· 5-7 căței de usturoi;
· o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat;
· o lingură rasă de cimbru uscat;
· o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu;
· puțin ulei pentru uns;
· o jumătate de linguriță de boabe de coriandru;
· 1 linguriță rasă de semințe de chimen.
Începem prin a tăia pieptul de porc, dar și pulpa de vită în cubulețe mici. După aceea, trebuie să curățăm feliile de piept de porc și carnea trebuie tocată bine.
La fel trebuie să procedăm și cu cățeii de usturoi. Ambele produse trebuie date prin cea mai fină sită de la mașina de tocat.
După aceea, luăm un mojar și zdrobim toate condimentele în el, după care le punem peste carnea tocată și amestecăm totul împreună cu bicarbonatul de sodiu pe care l-am stins înainte cu lămâie.
Amestecul trebuie omogenizat timp de opt sau 10 minute, iar pe parcurs trebuie să adăugăm și supă de oase rece sau apa rece, dacă nu avem o astfel de supă.
Mai trebuie precizat și faptul că nu trebuie să folosim tot lichidul pe care le avem la dispoziție, deoarece compoziția nu trebuie să fie prea apoasă.
În schimb, pasta pentru mici trebuie să fie pufoasă și moale. Un alt lucru important pentru ca micii să iasă foarte gustoși este să lăsăm pasta într-un castron acoperit cu folie de plastic sau de aluminiu și trebuie să se odihnească la frigider toată noaptea.
Un alt lucru foarte important este pentru atunci când gătim micii deoarece ei trebuie unși cu ulei pentru a nu se lipi de grătar.