Life

Rețeta simplă și delicioasă de spaghete, care e gata în doar 10 minute. Poți să o faci cu ingrediente simple, găsite în orice supermarket

Cum prepari rețeta simplă de spaghete, gata în doar 10 minute. Ai nevoie de ingrediente simple, iar preparatul va fi delicios.
18.03.2025 | 07:56
Reteta simpla si delicioasa de spaghete care e gata in doar 10 minute Poti sa o faci cu ingrediente simple gasite in orice supermarket
Rețeta de spaghete, gata în doar 10 minute. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Un expert a dezvăluit cum poți prepara o rețetă simplă și delicioasă de spaghete, gata în doar 10 minute. Ai nevoie doar de câteva ingrediente simple.

Rețeta simplă de spaghete, gata în doar 10 minute. Sunt delicioase și le poți prepara cu ingrediente simple

Dacă ai poftă de un fel de mâncare rapid, preparat cu doar câteva ingrediente, pastele reprezintă, de multe ori, o soluție. Nu ai întotdeauna nevoie de sos pentru a te bucura de acest preparat, ci doar de o simplă combinație de ierburi și mirodenii.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre rețeta de Spaghetti Aglio e Olio, iar Phil Bianchi, expert fondator al The Gift of Oil, a explicat cum trebuie să o prepari. Ai nevoie de doar șase ingrediente pentru a crea “rețeta perfectă”, care va fi gata în “aproximativ 10 minute”.

“Simplitatea ingredientelor o face rentabilă, deoarece majoritatea ingredientelor sunt adesea de bază în dulapul de bucătărie”, a explicat Phil Bianchi, potrivit express.co.uk.

ADVERTISEMENT

Pentru aceste paste, trebuie să folosești un amestec de ulei, usturoi proaspăt, fulgi de ardei iute uscat, sare și pătrunjel proaspăt. În cazul în care ai alternative uscate ale ierburilor proaspete, atunci nu este nicio problemă.

Deasupra pastelor poți presăra puțină brânză, care poate fi și cheddar. Parmezanul sau brânza Pecorino, însă, sunt ideale pentru paste întrucât se îmbină perfect cu amidonul. Iată lista completă cu ingredientele de care ai nevoie:

ADVERTISEMENT
  • 250 g spaghete sau alte paste lungi
  • 60 ml ulei de măsline sicilian (sau extravirgin simplu)
  • 2 căței de usturoi, tăiați felii
  • o jumătate de linguriță de fulgi de chilli uscat
  • o mână de pătrunjel tocat mărunt
  • 11 g parmezan, mai mult dacă este necesar
  • sare
ADVERTISEMENT

Mod de preparare pentru rețeta rapidă de spaghete

Se fierbe o cratiță cu apă sărată, iar spaghetele se cântăresc înainte de a le adăuga în apa clocotită. Uleiul de măsline se încălzește ușor într-o tigaie. Se decojesc cățeii de usturoi și se taie în felii foarte subțiri sau mărunt, în funcție de preferințe.

În tigaia cu ulei se adaugă usturoiul și fulgii de ardei iute, apoi se gătesc ușor, timp de câteva minute, sau până când usturoiul devine auriu pal.

Poți utiliza, în schimb, un ardei iute roșu proaspăt, dar care trebuie curățat de semințe. Fulgii de ardeii au o aromă concentrată și se păstrează mai ușor, având și o perioadă de valabilitate mai mare.

Usturoiul și ardeiul iute nu se lasă la încălzit, însă, prea mult. “Aveți grijă să nu încălziți usturoiul și ardeiul iute prea mult timp, deoarece ar putea deveni amar!”, a mai transmis Phil Bianchi.

Atunci când usturoiul este ușor auriu, se adaugă pătrunjelul. Se adaugă în tigaie spaghetele fierte și scurse, alături de un strop din apa cu amidon a pastelor.

La final, spaghetele se amestecă în uleiul condimentat la foc mediu, timp de 30 de secunde, după care se mai adaugă pătrunjel și o porție de parmezan ras deasupra. Poftă bună!