Life

Rețetă simplă și delicioasă de tocăniță de cartofi cu carne de vită. Este ideală pentru un prânz

O rețetă delicioasă de tocăniță de cartofi cu carne de vită. Cum se prepară. Este ideală pentru un prânz. Cei dragi o vor savura din plin.
23.08.2024 | 15:46
Reteta simpla si delicioasa de tocanita de cartofi cu carne de vita Este ideala pentru un pranz
Rețetă de tocăniță de cartofi cu carne de porc. Sursa foto: gustoase.net
ADVERTISEMENT

Dacă nu știi ce să mai gătești la prânz sau la cină îți sugerăm o tocăniță de cartofi cu carne de vită. Este foarte delicioasă și sățioasă, totodată. Nu îți va mai fi foame ore bune apoi, ceea ce te poate ajuta să mai pierzi din kilograme.

Rețeta zilei: tocăniță de cartofi cu carne de vită

Poate părea complicat să prepari o tocăniță de cartofi cu carne de vită sau te gândești că procesul este destul de complex. Dificil nu este, dar într-adevăr sunt câțiva pași de care trebuie să ții cont, căci altfel nu va ieși bună tocănița.

ADVERTISEMENT

Tocănița de cartofi cu carne de vită este atât de delicioasă încât merită timpul alocat. În mod cert nu vei avea nevoie de două, trei sau patru ore, așa că nu-ți fă griji pentru restul atribuțiilor de zi cu zi, căci vei reuși să le duci la bun sfârșit.

Iată lista de ingrediente: 600 de grame de carne de vită tăiată cubulețe, 500 grame de cartofi noi, 500 ml supă de vită, 200 ml apă, 100 ml vin roșu, 6 morcovi tăiați mare, 2 cepe medii, 2 linguri de făină, 3 linguri de ulei, sare și piper.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Unii ar spune că este gulaș unguresc de vită, dar nu este vorba decât despre un preparat similar. Cum îl gătim? Pornește aragazul și pune pe unul dintre ochiuri o oală cu apă, dar nu până la gura ei, ci mai puțin și de jumătate. Aceasta se va lăsa să dea în clocot, iar în acel moment se adaugă cuburile de vită.

Carnea trebuie să capete un aspect maroniu ca să fie gata. Puteți pune pe deasupra ei sare și piper și vin. Lăsați să scadă și completați cu apă din când în când. Adăugați și ceapa tăiată mărunt. Totul nu ar trebui să vă ia mai mult de 30 de minute sau 20.

ADVERTISEMENT

Când observați că a căpătat un aspect fraged, peste carne se mai pot pune și morcovii și cartofii. Se adaugă și făina și se amestecă bine. Mai lăsați încă jumătate de oră totul pe foc sau cât credeți că este nevoie. Este foarte important să nu lăsați preparatul să scadă de tot.

Dacă va fi lăsat fără apă, preparatul se va arde și în mod cert își va pierde din gustul așteptat. De altfel, nu ți-ar plăcea să-ți irosești din timp, știind cât efort ai depus. Tocănița de cartofi și carne de vită se poate servi cu mămăligă și asortată cu murături. Poftă bună!

ADVERTISEMENT