Merele coapte ne aduc aminte de copilărie, de perioada în care eram mici și mergeam în vacanțele de iarnă la bunici, unde la gura sobei savuram din plin acest preparat.
Rețeta este simplă, rapidă și delicioasă. Conține câteva ingrediente care o fac savuroasă și încărcată de arome. Toată casa va mirosi plăcut, ca în perioada sărbătorilor de iarnă.
Preparatul se poate pregăti în orice sezon, însă are un gust aparte în sezonul rece pentru că ne transpune automat în ce mai frumoasă perioadă, copilăria.
Mere coapte cu nucă, scorțișoară și miere. O rețetă simplă
Ingrediente pentru merele coapte:
- 6-8 mere sau în funcție de membrii familiei
- 100 grame de nucă măcinată
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de zahăr alb
- 2 linguri de unt
- scorțișoară
- stafide, opțional.
Mod de preparare mere coapte cu scorțișoară, nucă și miere:
- Înainte de a ne apuca de rețeta în sine trebuie să ne asigurăm că merele sunt spălate bine
- Fructele se scobesc în interior și li se scoate cotorul
- Sfat: curățarea se face cu grijă pentru a nu se crăpa partea de jos a mărului
- În fiecare măr, în interior, se adaugă o linguriță de unt
- Se unge mărul cu unt foarte bine de sus până jos
- La acest pas se adaugă scorțișoara
- Nuca măcinată se amestecă cu zahărul și se adaugă compoziția în măr
- Se presează totul cu ajutorul unei linguri
- Peste nucă se mai adaugă o linguriță de unt și câteva bucăți de miez de nucă
- Merele se pun într-o tavă și se bagă la cuptor la foc mediu
- Temperatura trebuie să fie de aproximativ 180 de grade Celsius
- Merele se țin la cuptor până când se înmoaie suficient
- După ce sunt scoase se lasă puțin la răcit înainte de a fi servite
- Deasupra lor se toarnă mierea sau de ce nu, chiar frișcă
- Merele coapte merg de minune și cu înghețată. Poftă bună!