Rețetă simplă și rapidă de pufuleți aerați. Conțin mălai și bicarbonat de sodiu. Sunt mai gustoși decât cei care se găsesc pe marile rafturi din magazine. De acum înainte nu vei mai cumpăra din cei care se vând în comerț.
Rețetă ușoară de pufuleți aerați, gata într-un timp extrem de mic. Se fac din mălai și bicarbonat de sodiu. Care este procesul de care trebuie să ții cont atunci când te apuci să duci la bun sfârșit acest preparat savuros.
Produsul poate fi făcut atunci când simți nevoia de ceva simplu, rapid și ușor. Se va epuiza rapid pentru că alimentul nu este doar pe placul copiilor, ci și a adulților, care în felul acesta își amintesc cu drag de copilărie.
E nevoie de 200 grame de mălai de cea mai bună calitate, preferabil fin, o jumătate de litru de apă, o jumătate de linguriță de sare, ulei pentru prăjit, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu pentru aerare și condimente, după gust (paprika, usturoi granulat, etc.)
Pufuleții de casă se fac destul de ușor și nici nu este nevoie să petreci ore bune în fața aragazului. Gospodinele care pregătesc această rețetă încep prin a pune la fiert o jumătate de litru de apă într-o oală încăpătoare.
Adaugă și sarea în apă pentru a se topi, iar când începe să fiarbă toarnă treptat mălaiul. Se amestecă continuu cu o lingură de lemn, la fel ca atunci când se face mămăligă. În felul acesta nu se formează cocoloașe.
Se amestecă foarte bine compoziția până când devine groasă și reușește să se desprindă de pe marginile vasului. Se ia oala de pe foc și se lasă amestecul obținut să se răcească pentru circa 10-15 minute. La acest pas se poate pune bicarbonatul de sodiu.
Acest ingredient are rolul de a aera aluatul obținut. De asemenea, ajută la creșterea aerării în timpul prăjirii. Pufuleții se formează cât timp amestecul este încă cald, mâinile fiind unse în prealabil cu puțin ulei sau apă.
Se recurge la această metodă pentru a se evita lipirea aluatului și pentru a se forma porții cât mai mici. Pufuleții se realizează sub formă de bile sau bețișoare, apoi se pune la încins uleiul într-o tigaie adâncă. Pufuleții se adaugă abia când uleiul e încins bine.
Se prăjesc până când devin aurii și crocanți. E foarte important să te asiguri că nu aglomerezi tigaia și că îi prăjești în mai multe tranșe. Când sunt gata se scot pe un prosop de hârtie care absoarbe excesul de ulei.
Pentru o aromă plăcută se presară peste ei condimentele preferate brânză, pulbere de ardei, verdeață sau usturoi granulat. Acești pufuleți se servesc ca gustare sau aperitiv, simplu sau împreună cu diferite sosuri.