Life

Rețetă simplă și rapidă de tort de casă. Cum să faci desertul în numai 30 de minute

Ai o petrecere și nu ai timp să comanzi tortul preferat? Nu-i nimic, tot ce trebuie să faci este să te pui pe treabă, noi avem rețeta!
27.09.2021 | 12:20
Reteta simpla si rapida de tort de casa Cum sa faci desertul in numai 30 de minute
Rețetă simplă și rapidă de tort de casă. Cum să faci desertul în numai 30 de minute. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

FANATIK îți recomandă un desert simplu, cu puține ingrediente și cel mai important, rapid. Tortul va fi gata în numai 30 de minute, pe ceas.

Tot ce ai nevoie este numai puțină răbdare, pentru că restul vine de la sine. Descoperă în rândurile de mai jos de ce ponturi trebuie neapărat să ții cont pentru rețetă.

ADVERTISEMENT

Rețetă tort de casă. Desertul simplu care este gata în 30 de minute

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 150 grame de făină albă
  • 150 grame de zahăr alb
  • 4 ouă
  • 9 grame de praf de copt

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 250 ml de apă
  • 150 grame de zahăr
  • 8 grame de zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml smântână îndulcită pentru frișcă 30-35%
  • 250 grame de mascarpone sau brânză dulce de vaci
  • 8 grame de zahăr vanilat.

Mod de preparare tort de casă, gata în doar o jumătate de oră:

  1. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că faci aluatul necesar pentru blatul tortului
  2. Ouăle se mixează într-un bol încăpător, împreună cu zahărul, până obținem o consistență spumoasă, pentru circa 8-10 minute
  3. Se încorporează făina cernută împreună cu praful copt și se amestecă din nou, de data asta la o viteză mai mică
  4. Aluatul obținut se pune într-o tavă care a fost tapetată dinainte cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 10-15 minute, la 180 de grade Celsius
  5. Când este gata se scoate din tavă și se lasă la răcit pe o bucată de hârtie de copt curată, ulterior se taie în 4 părți egale
  6. Și acum să trecem la sirop. Acesta se face din apă, zahăr vanilat și zahăr tos, cele 3 punându-se într-o oală pe aragaz
  7. Se adaugă și coaja de lămâie și se amestecă până când se dizolvă zahărul complet
  8. Siropul trebuie lăsat la rece în oală și se pune în bol când nu mai e deloc fierbinte
  9. Pentru cremă se mixează mascarpone până când se înmoaie
  10. Se adaugă smântâna rece și se amestecă din nou până la formarea unei spume tari
  11. Se pune zahărul vanilat după gustul fiecăruia
  12. Pont: la acest pas se mai pot adăuga sirop de fructe sau bucățele de ciocolată
  13. Montarea tortului se face la fel de simplu. Se pune primul strat, apoi se însiropează și se pune cremă din belșug
  14. Se repetă procesul până se termină blaturile de tort
  15. La final, deasupra desertului, se pune crema rămasă și se decorează după gust
  16. Tortul trebuie să stea la frigider câteva ore înainte de a fi servit
  17. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT