Life

Rețetă sos tzatziki. Cum se prepară cel mai popular sos grecesc, simplu și rapid

Rețetă de sos tzatziki. Află cum se prepară cel mai popular sos din Grecia, simplu și rapid. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
03.08.2021 | 14:00
Reteta sos tzatziki Cum se prepara cel mai popular sos grecesc simplu si rapid
Rețetă sos tzatziki. Cum se prepară cel mai popular sos grecesc, simplu și rapid. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Află cum să prepari o rețetă de sos tzatziki. Este cel mai popular sos grecesc și se prepară simplu și rapid. În plus, este și răcoritor, așa că e momentul perfect să-l prepari acum, în plină vară.

Sosul tzatziki se prepară rapid și poate fi servit alături de multe feluri de mâncare, în funcție de preferințe. Vara este perioada cea mai potrivită pentru a prepara acest sos îndrăgit în toată lumea.

ADVERTISEMENT

Rețetă sos tzatziki. Cum se prepară cel mai popular sos grecesc, simplu și rapid

Iată cum se prepară o rețetă de sos tzatziki, simplu și rapid. Ai nevoie de puține ingrediente pentru a face acest sos delicios, provenit din Grecia.

Sosul tzatziki poate fi servit alături de mai multe feluri de mâncare și este răcoritor, perfect pentru zilele calde de vară. Te vei simți exact ca în Grecia, chiar la tine acasă!

ADVERTISEMENT

Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare pentru rețeta de sos tzatziki, potrivit lauralaurentiu.ro.

Ingrediente

  • 200 g iaurt grecesc
  • doi castraveți de mărime mijlocie (aproximativ 250 g)
  • sare
  • piper
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 2 – 3 căței de usturoi
  • o lingură de ulei de măsline extravirgin
  • o legătură mică de verdeață (mărar sau mentă)
ADVERTISEMENT

Se spală și se zvântă castraveții. Opțional, poți să îi decojești sau le poți păstra coaja, în funcție de propriile preferințe.

Castraveții se taie de-a lungul, pe jumătate, apoi se scot sâmburii cu ajutorul unei lingurițe. Este bine ca sâmburii să fie scoși, mai ales că pot provoca probleme cu stomacul pentru cei mici.

ADVERTISEMENT

Pulpa castravetelui se dă pe o răzătoare fină sau se feliază subțire, în cazul în care vrei să simți castraveții în sos. Castravetele pregătit se pune într-un castron, se pune sare după gust și se lasă 10 minute să lase din apa pe care o conține.

Iaurtul grecesc se scurge de zer, în cazul în care este mai puțin gras. Cea mai bună variantă este să folosești un iaurt foarte cremos, fără a avea lichid în exces.

Se curăță cățeii de usturoi. Se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de mărar sau de mentă, în funcție de tipul de verdeață pe care l-ai ales pentru rețeta de sos tzatziki.

Castraveții se scurg bine de zeamă, apoi se pun într-un bol încăpător. Se adaugă iaurtul peste ei și se amestecă pentru a se omogeniza.

Se adaugă mărarul (sau menta) tocat și se amestecă ușor. Se adaugă zeama de lămâie după gust, apoi uleiul de măsline. În final, se adaugă și usturoiul zdrobit și se amestecă bine cu restul ingredientelor.

Sosul tzatziki se potrivește cu sare și piper după gust. Poți adăuga și alte condimente, dar mai întâi trebuie gustat sosul ca să vezi dacă mai este nevoie de ceva în plus,

Sosul se poate servi cu friptură la grătar, cartofi sau alte legume, însă poate fi combinat aproape cu orice. Poftă bună!

ADVERTISEMENT