Life

Rețetă tort de bezea cu ciocolată. Un desert simplu și delicios, pentru Sfântul Gheorghe

22.04.2021 | 20:49
Reteta tort de bezea cu ciocolata Un desert simplu si delicios pentru Sfantul Gheorghe
ADVERTISEMENT

Sărbătoarea Sfântului Gheorghe este prilej de sărbătoare pentru aproape 1 milion de români, motiv care necesită, așa cum este de așteptat, un tort pe măsură. FANATIK îți aduce unul de bezea cu ciocolată, foarte simplu de realizat. 

Desertul perfect pentru onomastica din 23 aprilie este realizat din foi de bezea și este foarte simplu de făcut. Din fericire, nu necesită foarte multe ingrediente, gospodinele având deja unele produse în propria bucătărie.

ADVERTISEMENT

Bezeaua crocantă și crema de ciocolată fac din acest tort unul irezistibil. Deși este un desert al copilăriei, acest preparat reușește să ajungă la inimile oamenilor și în ziua de azi, fiind foarte apreciat de la mic la mare.

Tort cu foi de bezea și ciocolată, rețetă delicioasă și rapidă

Ingrediente pentru foile de bezea:

  • 500 grame de zahăr alb
  • 8 ouă de la care se vor folosi numai albușurile
  • o linguriță de zeamă de lămâie
  • un praf de sare
ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru crema tortului:

  • 250 grame de unt nesărat
  • 50 grame de cacao
  • 12 linguri de zahăr
  • 6 ouă
  • 1-2 fiole de esență de rom.

Mod de preparare tort de bezea și ciocolată. Pașii de urmat:

  1. Albușurile de la cele 8 ouă se bat cu un praf de sare până când se obține o spumă tare
  2. Peste albușurile spumă se adaugă treptat zahărul tos și zeama de la lămâie și se mixează în continuare
  3. Zahărul trebuie să se topească, apoi se toarnă foile în tăvi care se tapează dinainte cu hârtie
  4. Se nivelează totul frumos cu ajutorul unui cuțit, apoi se bagă tăvile la cuptorul preîncălzit la 125 de grade Celsius
  5. Foile de bezea trebuie să stea la cuptor pentru o oră și jumătate, poate chiar două. Pont: temperatura cuptorului nu trebuie să fie foarte ridicată
  6. Foile trebuie lăsate să se usuce și să rămână albe, nu să devină maronii la culoare
  7. Ouăle se bat cu zahărul până când își dublează, apoi se pun pe baie de aburi și se mixează în continuare până când se îngroașă
  8. Praful de cacao se adaugă în ploaie și se amestecă până la omogenizare
  9. Compoziția de ouă se lasă la răcit, apoi untul, care a stat la temperatura camerei se spumează
  10. Se adaugă peste untul topit esența de rom și crema de ouă, care este răcită complet. Se mixează totul până se face o cremă pufoasă
  11. Straturile de bezea cremă se așază pe un carton alimentar, iar ultima trebuie să stea cu fundul în sus
  12. Marginile tortului se îmbracă ușor cu cremă și se îndreaptă atât cât permit foile de bezea
  13. Întregul tort se poate glasa în ciocolată și decora cu ornamente din pastă de zahăr
  14. De asemenea, se poate orna cu zahăr pudră
  15. Spor la treabă și poftă bună!
ADVERTISEMENT