Rețeta tradițională de alivenci moldovenești pufoase este ușor de preparat, iar ingredientele pe bază de lapte ar trebui să fie proaspete. Alivencile pot fi servite ca desert, iar membrii familiei cu siguranță le vor aprecia.
Alivencile moldovenești sunt delicioase, se prepară ușor și ai nevoie de puține ingrediente. Ar fi bine ca laptele și brânza de vaci să fie proaspete dacă vrei ca rezultatul să fie cel mai bun.
Ingredientele sunt la îndemâna oricui și ai nevoie atât pentru blat, cât și pentru umplutură. Este important să respecți pașii și cantitățile pentru ca rețeta să-ți iasă perfect.
Consultă lista de mai jos și vezi de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare pentru alivencile moldovenești, potrivit stiridiaspora.ro.
Pentru umplutură:
Într-o cratiță se pun la fiert laptele, untul, zahărul vanilat și sarea. Atunci când laptele dă în primul clocot se pune mălaiul și se amestecă continuu pentru a nu se forma cocoloașe.
Focul se oprește după aproximativ 5 minute și se lasă totul la răcit.
Într-un bol se pun brânza dulce, smântâna, gălbenușurile, făina, zahărul și coaja de lămâie și de portocală. Se amestecă până când se topește zahărul.
Atunci când se răcește terciul de mălai, se adaugă amestecul de brânză și albușurile bătute spumă. Se amestecă totul până la omogenizare.
Compoziția se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor, la 170 °C, timp de 45-50 de minute.
Alivencile moldovenești se servesc pufoase și fragede cu dulceață și smântână, la care se adaugă zahăr pudră după gust. Poftă bună!