Life

Rețeta tradițională de ciorbă de burtă. Secretul care o face perfectă. Este un deliciu

18.04.2021 | 11:53
Reteta traditionala de ciorba de burta Secretul care o face perfecta Este un deliciu
Rețeta tradițională de ciorbă de burtă. Secretul care o face perfectă. Este un deliciu. Sursa foto: retete.unica.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă o rețetă tradițională de ciorbă de burtă și îți dezvăluie care este secretul pentru a-i da un gust delicios. Fiind una dintre cele mai îndrăgite tipuri de ciorbă, există și câteva trucuri pentru a o face ca la carte. 

Ciorba de burtă este un preparat de origine orientală, însă este foarte apreciată în bucătăria românească și are un gust delicios, motiv pentru care milioane de români o prepară acasă.

ADVERTISEMENT

Află din rândurile de mai jos care sunt ingredientele pe care trebuie să le ai ca să prepari ciorba de burtă și pașii de urmat pentru ca totul să iasă perfect.

Rețeta tradițională de ciorbă de burtă. Secretul care o face perfectă. Ingredientele de care ai nevoie

Sunt mai multe secrete pentru a face ciorba de burtă ca un profesionist, unul dintre ele fiind pregătirea burții. Fiind ingredientul de bază, burta trebuie să fie foarte bine curățată și spălat și este recomandat să fie lăsată în prealabil într-un vas în care a fost dizolvată o lingură cu bicarbonat de sodiu, lăsată acolo timp de 2-3 ore.

ADVERTISEMENT

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și de ce trebuie să ții cont atunci când alegi să faic ciorbă de burtă la tine acasă.

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • un usturoi
  • 2 kg burtă prefiartă
  • o țelină
  • 1 kg oase de vită
  • 4 ouă
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • sare și piper după gust
  • 500 g smântână
  • foi de dafin
  • oțet după gust
ADVERTISEMENT

Rețeta tradițională de ciorbă de burtă. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi

  1. Într-un vas mare se pun 4,5 litri de apă la fiert. Apa se lasă până în momentul în care ajunge la punctul de fierbere.
  2. Se adaugă oasele de vită și se spumează supra de fiecare dată când este nevoie. Totul se lasă la fiert timp de aproximativ o oră, la foc mic.
  3. Legumele se spală și se curăță, se taie în sferturi și se pun la fiert în supă împreună cu oasele.
  4. Atunci când legumele încep să fiarbă, se adaugă și burta tăiată fideluță, care a fost fiartă de dinainte.
  5. Se adaugă câteva foi de dafin și boabe de puper și totul se lasă la fiert la foc mic pentru încă o oră, până când burta este foarte bine fiartă.
  6. Atunci când carnea a fiert foarte bine, se oprește focul, după care se scot oasele de vită din supă. Cu o strecurătoare se scot burta și legumele fierte.
  7. Supa rămasă trebuie trecută de câteva ori printr-o sită pentru a rămâne limpede.
  8. Se aleg câteva bucăți mici din legumele fierte și se adaugă din nou în supă împreună cu burta tăiată fideluțe.
  9. Se curăță carnea de pe oasele fierte, se taie cubulețe și se adaugă în ciorbă.
  10. Restul de legume fierte trebuie pasate într-un blender, iar amestecul obținut se pune în ciorbă. Ciorba de burtă se va pune din nou la fiert până ce dă în clocot.
  11. Se curăță și se pisează foarte bine usturoiul, apoi se pune într-un bol peste care se adaugă câteva polonice din zeama fierbinte de pe foc. Atunci când usturoiul este bine încorporat, se adaugă mujdeiul obținut în ciorbă.
  12. Se sparg cele patru ouă și se amestecă cu smântâna, iar peste ele se adaugă zeamă fierbinte. În acest timp se va amesteca pentru a evita formarea cocoloașelor.
  13. Când amestecul a obținut consistența dorită, totul se toarnă în vasul cu ciorba de burtă și se amestecă rapid cu polonicul. Ciorba de burtă este gata, se completează cu oțet după gust și cu verdeață proaspătă. Poftă bună!
ADVERTISEMENT