Iahnia de fasole este o rețetă tradițională care se pregătește adesea în perioada posturilor de peste an. Preparatul remarcat de FANATIK are un ingredient care face diferența, și mai ales îi dă un gust aromat.
Rețeta de față poate dura mai mult decât orice alt preparat, însă rezultatul este unul pe măsură și va merita așteptarea. Mâncarea de post are importanța sa, de aceea e bine să ținem cont de câteva sfaturi atunci când recurgem la aceste produse.
Urmează pașii de mai jos dacă vrei să-ți surprinzi familia cu cea mai bună rețetă tradițională de iahnie de fasole de post. Ingredientele nu sunt multe, consultă lista înainte de a te apuca de treabă să nu omiți ceva!
Unul dintre cele mai importante lucruri de care nu trebuie să uiți atunci când pregătești iahnie este să pui cu o seară înainte fasolea la înmuiat. În felul acesta mâncarea va fierbe mult mai repede și unde mai pui, că așa sunt eliminate și toate toxinele.
Pe lângă acest sfat, un secret bine păstrat de gospodine este ingredientul care face diferența. Este vorba de foile de dafin, care conferă o aromă specială preparatului în sine. De asemenea, cimbru și boiaua nu trebuie să lipsească din preparat.
Ingrediente necesare pentru iahnia tradițională de post:
Iahnia de fasole este un preparat tradițional românesc extrem de delicios și merită încercat în post, atunci când credincioșii nu au voie să consume ouă, lapte și produse din carne. Rețeta este perfectă pentru zilele de miercuri și vineri, dar și atunci când ai poftă!
Pe lângă această rețetă, în Postul Paștelui, oamenii mai consumă chiftele fără carne, varză călită, ciorbă de lobodă, tocăniță de cartofi și multe altele.