Life

Rețeta tradițională de scovergi. Se prepară simplu, rapid și ieftin. Gustoase ca pe vremea bunicii

Vă prezentăm o rețetă simplă, dar foarte gustoasă de scovergi ca pe vremea bunicii.
22.06.2021 | 21:08
Reteta traditionala de scovergi Se prepara simplu rapid si ieftin Gustoase ca pe vremea bunicii
Rețeta tradițională de scovergi. Se prepară simplu, rapid și ieftin. Gustoase ca pe vremea bunicii. Sursa foto: caietulcuretete.com
ADVERTISEMENT

Rețeta de scovergi este una extrem de simplă care nu vă va pune în dificultate. Trebuie doar să urmați întocmai sfaturile și veți face niște scovergi extrem de delicioase. Scovergile sunt gogoși cu aluat simplu de pâine.

Un detaliu important pentru reușita acestei rețete de post este respectarea cantităților pe care vi le vom prezenta.

ADVERTISEMENT

Rețeta tradițională de scovergi

Rețeta tradițională de scovergi din caietulcuretete.com este ușor de realizat. Este o rețetă tradițională pe care o făceau bunicile noastre.

Pentru a vă ieși niște scovergi pufoase și gustoase trebuie să folosiți: 500 grame de făină, 300 mililitri apă călduță, 2 linguri de ulei. 1 lingură de zahăr, 1 linguriță de sare. De asemenea aveți nevoie și de drojdie. 7 grame drojdie uscată sau 25 grame drojdie proaspătă.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară scovergile

Se amestecă drojdia cu făina și cu sarea. Apoi se adaugă puțin câte puțin apa călduță în care a fost dizolvat în prealabil zahărul. Aluatul se frământă până se termina cantitatea de apă. Apoi se adaugă uleiul și se frământă în continuare, până în momentul în care aluatul nu se mai lipește de mâini.

Aluatul se lasă la dospit până în momentul în care își dublează volumul. Dacă doriți puteți folosi la această rețetă și mașina de pâine.

ADVERTISEMENT

După ce compoziția este gata, se pune aluatul pe masă și se formează opt bile de aceeași dimensiune. Din acestea se vor forma scovergile. Atenție. Nu trebuie să uitați să vă ungeți mâinile cu ulei. Apoi, formați scovergile apăsând cu degetele. Se presează de mai multe ori și se întinde aluatul până obținem denivelările specifice acestui desert. Apoi, fiecare bucată se pune pe o suprafață de lucru, unsă cu ulei. Se presează din nou cu degetele până când sunt întinse suficient. Nu se folosește sucitorul.

Atenție. Scovergile se prăjesc în ulei foarte bine încins. Când acestea sunt introduse în ulei se vor forma denivelările aproape imediat. Scovergile se prăjesc pe ambele părți. Trebuie să aveți mare grijă, pentru că fiind subțiri se pot arde ușor.

ADVERTISEMENT

Scovergile pot fi servite în mai multe feluri. Se pot unge cu miere, gem sau pudrate cu zahăr. De asemenea sunt foarte gustoase și cu brânză sărată sau smântână.

ADVERTISEMENT