Life

Rețetă tradițională de scovergi, pufoase și delicioase. Se prepară simplu și rapid

Rețetă tradițională de scovergi, pufoase și delicioase. Se prepară simplu și rapid și nu ai nevoie de multe ingrediente. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru această rețetă.
07.02.2022 | 13:28
Reteta traditionala de scovergi pufoase si delicioase Se prepara simplu si rapid
Rețetă tradițională de scovergi, pufoase și delicioase. Sursa foto: Captură YouTube
ADVERTISEMENT

Rețeta de scovergi este una simplă și este potrivită atunci când vrei să gătești ceva rapid, dar și sățios și delicios, în același timp.

Acest preparat amintește de copilărie și este apreciat de toată lumea. În plus, scovergile se pot servi simple sau cu gem, dulceață, smântână sau cu orice preferi.

ADVERTISEMENT

Rețetă tradițională de scovergi. De ce ingrediente ai nevoie

Scovergile sunt ușor de făcut și pot fi consumate pe post de pâine. Poți pune orice pe ele și sunt perfecte ca gustare sau chiar masă pentru tine și pentru cei dragi.

În rândurile de mai jos se regăsește lista ingredientelor pentru rețeta simplă, tradițională de scovergi.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

  • 500 g de făină
  • 350 ml apă
  • 6 g drojdie uscată
  • ulei
  • sare
  • zahăr

Se amestecă făina cu zahărul și drojdia pentru a prepara aluatul. Se frământă bine, după care se adaugă apă treptat, și sare. Este de preferat ca apa să fie călduță.

După ce termini de frământat aluatul (10 – 15 minute), acesta trebuie să fie acoperit cu un prosop și le lasă la dospit aproximativ o oră.

ADVERTISEMENT

Se rup apoi bucăți egale din aluat. Pentru ca turtele să se facă mai ușor se formează mai întâi bile, apoi se întind pe blat cu ajutorul unui făcăleț.

Se mai lasă la dospit încă zece minute. În acest timp se pune, într-o cratiță, aproximativ 500 ml de ulei. Se lasă la foc mediu și se începe prăjirea scovergilor.

ADVERTISEMENT

Focul trebuie să fie la foc mediu, altfel aluatul se va prăji doar la exterior. După ce scovergile se rumenesc pe o parte, se întorc pe cealaltă.

La final se pot așeza suprapuse pe o farfurie cu șervețele, astfel încât să fie eliminat excesul de ulei. Pot fi consumate în loc de pâine și se poate pune orice peste ele. Poftă bună!

Cum se prepară scovergile cu iaurt

Există și o rețetă de scovergi cu iaurt, pentru ca acestea să iasă mai pufoase. Nu ai nevoie de multe ingrediente, fiind doar câteva în plus față de cele pentru scovergile simple.

Ingrediente

  • 550 g de găină
  • 7 g drojdie uscată
  • 400 g iaurt
  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri de zahăr
  • 100 g de unt
  • vanilie
  • coajă de portocală
  • sare
  • zahăr pudră
  • ulei

Peste făină se adaugă drojdia, zahărul, cele trei gălbenușuri, sarea, vanilia și coaja de portocală.

Se topește apoi untul într-o tigaie. Peste el se pune iaurtul și se amestecă bine, până când se obține un amestec omogen. Amestecul se toarnă peste făină și se începe frământarea aluatului, timp de 5 – 10 minute.

Aluatul se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit timp de 45 de minute. Se porționează în formă de bilă, după care se întind cu ajutorul făcălețului.

Se prăjesc scovergile în ulei la foc potrivit și se întorc atunci când se rumenesc. Se așază pe o farfurie cu șervețele, apoi se pune zahăr vanilat peste ele. Poftă bună!

ADVERTISEMENT