Cum poți să prepari cele mai pufoase clătite pentru micul dejun. Ingredientele de care ai nevoie pentru a te bucura de un desert delicios.
Fără doar și poate, clătitele sunt unele dintre cele mai simple deserturi. Se prepară rapid, nu ai nevoie de multe ingrediente și sunt mereu foarte delicioase.
Clătitele sunt și versatile. În funcție de gusturi și preferințe, poți jongla cu diverse umpluturi pentru a pune în farfurie cel mai bun desert pe care toți îl vor complimenta.
Dacă vrei să schimbi rețeta și să încerci ceva nou, atunci trebuie neapărat să faci clătite de iaurt. Sunt extrem de pufoase, se prepară în doar câteva minute și sunt ideale de servit la micul dejun.
Clătitele de iaurt sunt, de fapt, o variantă mai sănătoasă a clasicei rețete de clătite. Secretul constă tocmai în folosirea iaurtului, ingredientul cheie care oferă desertului o textură aerată și pufoasă.
Pentru a prepara aceste clătite delicioase, ai nevoie de un ou, 3 linguri de zahăr, 8g de zahăr vanilat, 2 linguri de ulei și 80 ml de lapte. Vor mai fi necesare și 180 g de făină, 10g praf de copt și zahăr pudră pentru presărat. Nu trebuie să lipsească nici ingredientul ”minune” și anume, cele 125 de grame de zahăr.
Pentru a face clătite de iaurt, va trebui să amesteci ingredientele lichide. Într-un vas încăpător, bați oul, apoi adaugi iaurtul și amesteci până când obții o compoziție omogenă. Următorul pas constă în adăugarea ingredientelor uscate.
Într-un vas separat, va trebui să te ocupi de ingredientele uscate. Făina, praful de copt, zahărul și un vârf de sare se vor amesteca foarte bine. Apoi, vor fi adăugate treptat peste amestecul de iaurt și ou. Se recomandă să amesteci constant pentru a nu se forma cocoloașe.
Pentru un plus de aromă, după gust, poți adăuga și o esență de vanilie. Dacă preferi ca aroma să fie una fresh, poți opta chiar pentru esența de lămâie.
După ce ai pregătit aluatul, tot ce trebuie să faci este o iei o tigaie în care să pui puțin ulei la încins. În tigaia respectivă, vei pune câte o lingură din aluatul de clătite și vei aștepta până când se va prăji.
Clătitele sunt gata când vor căpăta o culoare aurie. Acestea pot fi servite ca atare sau cu zahăr pudră, gem sau fructe. Poftă bună!