Life

Rețetă zacuscă de pește. Rețeta perfectă pentru iarnă, delicioasă și ușor de preparat

Rețetă de zacuscă de pește. Rețeta perfectă pentru iarnă, delicioasă și ușor de preparat. De ce ingrediente ai nevoie.
16.09.2021 | 23:53
Reteta zacusca de peste Reteta perfecta pentru iarna delicioasa si usor de preparat
ADVERTISEMENT

Află cum trebuie să prepari zacusca de pește, rețeta perfectă pentru iarnă. Se apropie sezonul rece, așa că e bine să începi să pregătești cămara cu bunătăți.

Este o variantă foarte gustoasă de zacuscă și rezultatul va fi unul bun dacă urmezi câțiva pași simpli. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare pentru această rețetă de iarnă.

ADVERTISEMENT

Rețetă zacuscă de pește. Rețeta perfectă pentru iarnă, delicioasă și ușor de preparat

Rețeta de zacuscă de pește este printre cele mai bune și este un deliciu în sezonul rece. Atunci când pregătești cămara cu mâncărurile pentru sezonul rece, încearcă și această variantă de zacuscă, simplă și delicioasă, care va fi pe placul celor dragi.

Rețeta este mai puțin cunoscută, însă nu vei regreta că ai preparat-o. Combinația de pește alb și legume este delicioasă și merită încercată.

ADVERTISEMENT

Zacusca este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare și este de nelipsit din cămările gospodinelor, alături de murături. Citește în continuare și află care sunt ingredientele pe care trebuie să le folosești, potrivit viva.ro.

Ingrediente

  • 4 kg de novac sau macrou (pește alb, de preferat)
  • 4 kg de ceapă
  • 1 kg morcovi
  • 1 litru ulei
  • 1 kg ardei capia sau gogoșari copți
  • 3-4 linguri de bulion
  • 4-5 linguri de zahăr
  • Sare și piper după gust
ADVERTISEMENT

Modul de preparare pentru rețeta de zacuscă de pește. Ardeii trebuie copți, după care se curăță de pielițe și se lasă la scurs. În acest timp se curăță ceapa și se taie în solzișori mici.

Ardeii se taie cubulețe, însă numai după ce s-au scurs. Se curăță peștele de oase, apoi se dă prin mașina de tocat sau prin blender.

ADVERTISEMENT

Legumele se pun la călit. Mai întâi se pune ceapa, apoi se adaugă morcovii, dați pe o răzătoare mare, și ardeii. Se pune apoi și carnea de pește. Se adaugă zahărul, bulionul, după care se condimentează.

Se lasă totul la fiert la foc mic timp de aproximativ o oră, până când compoziția capătă o consistență mai groasă.

După ce a fiert, zacusca se pune în borcane spălate și uscate. Acestea se așază într-un vas mare, pe fundul căruia se pune un prosop.

Se adaugă apă până aproape de capacele borcanelor și se lasă la fiert timp de aproximativ 20 de minute.

ADVERTISEMENT