Life

Rețeta zilei: Cea mai bună pastă de mici făcută în casă. Ce nu trebuie să lipsească din compoziție

21.07.2020 | 22:46
Reteta zilei Cea mai buna pasta de mici facuta in casa Ce nu trebuie sa lipseasca din compozitie
Rețeta zilei: Cea mai bună pastă de mici făcută în casă. Ce nu trebuie să lipsească din compoziție
ADVERTISEMENT

Fanatik vă aduce rețeta zilei, pastă de mici preparată în casă. Cea mai bună variantă este combinația de carne de vită 70% și 30% carne porc, puțin mai grasă, eventual piept de porc.

Pentru a avea mici gustoși, aromați și pufoși pe masă, trebuie să ținem cont de câteva aspecte importante. Ce condimente sunt indicate, cât bicarbonat se pune și cum se porționează.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se știe că mici făcuți la grătar cu lemne sunt mai gustoși. Vă prezentăm rețeta tradițională de pastă de mici care se poate prepara acasă.

Rețeta zilei: Cea mai bună pastă de mici făcută în casă

Grasimea este cea care face micii pufoși și fragezi. Dacă alegeți carnea slabă, vor ieși seci și tari, asemănători chiftelelor.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru 23 de bucăți:

  • 700 gr carne de vită – pulpă
  • 300 gr carne de oaie sau porc (mai grasă – piept sau ceafă)
  • 250-350 ml supă de oase sau apă foarte rece
  • 22 gr sare
  • ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură rasă de cimbru uscat
  • 5-6 boabe de ienibahar
  • ½ linguriță bobițe de coriandru
  • 1 linguriță rasă de semințe de chimen
  • 2 lingurițe de boia dulce
  • 5-7 căței de usturoi mari
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu

Cum se prepară

Se taie pulpa de vită în cubulețe. Apoi se curăță feliile de piept de porc și se taie în bucățele. Se dă toată carnea prin mașina de tocat și la fel se procedează și cu usturoiul.

ADVERTISEMENT

Între timp, se zdrobesc celelalte condimente în mojarul cu pistil, până se transformă într-o pulbere. Pasta de mici va trebui frământată puternic timp de câteva minute, cu sau fără robot.

Peste carne se pun condimentele măcinate și bicarbonatul si se amestecă bine. La început, pasta de mici de casă este foarte groasă și se frământă greu. Treptat se adaugă supa de oase rece și se mai frământă încă 7-8 minute, până devine pufoasă.

ADVERTISEMENT

Se adaugă la frigider până a doua zi, când se scoate, se lasă să se încălzească 20 de minute, se mai frământă puțin, apoi se porționează.

După ce s-au porționat, se pun pe grătarul încins cu lemne.

 

ADVERTISEMENT