Fanatik vă aduce rețeta zilei, pastă de mici preparată în casă. Cea mai bună variantă este combinația de carne de vită 70% și 30% carne porc, puțin mai grasă, eventual piept de porc.
Pentru a avea mici gustoși, aromați și pufoși pe masă, trebuie să ținem cont de câteva aspecte importante. Ce condimente sunt indicate, cât bicarbonat se pune și cum se porționează.
De asemenea, se știe că mici făcuți la grătar cu lemne sunt mai gustoși. Vă prezentăm rețeta tradițională de pastă de mici care se poate prepara acasă.
Grasimea este cea care face micii pufoși și fragezi. Dacă alegeți carnea slabă, vor ieși seci și tari, asemănători chiftelelor.
Ingrediente pentru 23 de bucăți:
Cum se prepară
Se taie pulpa de vită în cubulețe. Apoi se curăță feliile de piept de porc și se taie în bucățele. Se dă toată carnea prin mașina de tocat și la fel se procedează și cu usturoiul.
Între timp, se zdrobesc celelalte condimente în mojarul cu pistil, până se transformă într-o pulbere. Pasta de mici va trebui frământată puternic timp de câteva minute, cu sau fără robot.
Peste carne se pun condimentele măcinate și bicarbonatul si se amestecă bine. La început, pasta de mici de casă este foarte groasă și se frământă greu. Treptat se adaugă supa de oase rece și se mai frământă încă 7-8 minute, până devine pufoasă.
Se adaugă la frigider până a doua zi, când se scoate, se lasă să se încălzească 20 de minute, se mai frământă puțin, apoi se porționează.
După ce s-au porționat, se pun pe grătarul încins cu lemne.