Life

Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună înghețată cu banane coapte și scorțișoară

14.05.2020 | 13:44
Reteta zilei Cum sa prepari cea mai buna inghetata cu banane coapte si scortisoara
FANATIK te învață cum să prepari cea mai bună înghețată cu banane coapte și scorțișoară. Sursa foto: clickpoftabuna.ro
ADVERTISEMENT

Vara se apropie cu pași repezi și, chiar dacă alegi să o petreci în izolare la domiciliu, asta nu înseamnă că nu te poți răsfăța cu un desert delicios și răcoritor, ideal pentru zilele caniculare ce vor urma. Trebuie să încerci neapărat rețeta noastră de înghețată cu banane coapte și scorțișoară, un mix de arome care te va cuceri încă de la prima înghițitură.

Înghețată cu banane coapte și scorțișoară, răsfățul pentru zilele de vară petrecute în izolare

Nu mai încape îndoială că micii tăi pofticioși îl vor adora, oricât ar fi de pretențioși când vine vorba despre mâncare și, în plus, se prepară în doar câteva minute.

ADVERTISEMENT

Cât despre ingrediente, le poți găsi cu ușurință în orice supermarket. Asta dacă nu le ai deja în bucătărie. Dar să nu mai lungim vorba, pentru că știm că arzi de nerăbdare să treci la treabă. Ai nevoie de:

  • 5 banane coapte
  • 2 portocale
  • 4 linguri de miere
  • 3 linguriţe scorţişoară pudră
  • 300 ml lapte
  • 250 g iaurt degresat
  • ciocolată neagră (70% cacao)
  • 1 praf sare
ADVERTISEMENT

Mod de preparare

Pentru început, trebuie să încălzeşti cuptorul la 170 de grade Celsius și să cureţi bananele pe care le vei așeza apoi într-un vas termorezistent sau o tavă. Dai prin răzătoare coaja de portocală şi o laşi deoparte, după care tai portocalele în jumătăţi şi storci zeama de la una şi jumătate.

Stropeşti bananele cu miere şi presari 2 linguriţe de scorţişoară, le dai la cuptorul încins 20 de minute, până se rumenesc şi se înmoaie, apoi le laşi să se răcească. Pui bananele şi siropul lor într-un blender, apoi mixezi totul, încorporezi laptele şi iaurtul.

ADVERTISEMENT

Adaugi coaja de portocală, sucul de la jumătatea de portocală care ţi-a rămas, un praf de sare şi restul de scorţişoară, apoi amesteci bine.

Dacă nu ai un aparat de făcut îngheţată, dai amestecul la congelator într-un recipient adecvat, aproximativ 3 ore.

ADVERTISEMENT

La fiecare oră, scoţi îngheţata, o amesteci cu un tel, apoi o dai din nou la congelator. Serveşti îngheţata de banane coapte în boluri, cu un pic de coajă de portocală pe deasupra şi, la final, dai prin răzătoare puţină ciocolată neagră, după gust.

ADVERTISEMENT
Tags: