ADVERTISEMENT
Life

Rețeta zilei de 19 mai. Cum să prepari cea mai bună prăjitură cu cireșe și mascarpone

Autor: Bogdan Solomon | 18.05.2020 | 12:08
Rețeta zilei de 19 mai. Cum să prepari cea mai bună prăjitură cu cireșe și mascarpone
FANATIk îți propune să încerci această prăjitură cu cireșe și mascarpone. Sursa foto: clickpoftabuna.ro

Dacă ți-e poftă de un desert delicios și răcoros în același timp, trebuie neapărat să încerci rețeta noastră. Garantăm că te va cuceri încă de la prima înghițitură. Nu de alta, dar știm că nimeni nu poate rezista acestei prăjituri cu cireșe și mascarpone, nici măcar cei mici, oricât ar fi ei de pretențioși când vine vorba de mâncare.

ADVERTISEMENT

Prăjiură cu cireșe și mascarpone, un răsfăț dulce ideal pentru zilele de vară

Unde mai pui că nu este deloc dificil de preparat, iar în loc de cireşele proaspete le poţi folosi cu încredere și pe cele glasate. Trebuie doar să prepari un sirop gros din 100 g zahăr şi un pahar cu apă, pe care-l laşi să fiarbă la foc mic până se îngroaşă.

Introduci apoi cireşele fără sâmburi în acest sirop şi le dai într-un singur clocot. Le scoţi pe o farfurie şi le laşi la scurs. La fel poţi glasa şi mere, pere, vișine sau alte fructe care îți sunt pe plac. Pentru prăjitură ai nevoie de următoarele ingrediente:

ADVERTISEMENT
  • 8 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 150 g unt
  • 10 linguri făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 esenţă de vanilie
  • sare
  • 350 g cireşe
  • 2 linguri cacao
  • 1 cutie mascarpone
  • 200 ml frişcă lichidă îndulcită
  • 3 linguri rase zahăr pudră
  • 200 g ciocolată menaj
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare

Curăță cireşele de sâmburi şi pune-le la scurs, după care separă albuşurile de gălbenuşuri și amestecă gălbenuşurile cu untul şi 5 linguri de zahăr. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugă restul de zahăr, esenţa, coaja de lămâie şi bate din nou, până se topeşte, apoi încorporează treptat amestecul de gălbenuşuri.

ADVERTISEMENT

E momentul să presari făina cernută cu praful de copt pe toată suprafaţa şi să amesteci uşor cu o lingură de lemn, de jos în sus. Toarnă apoi aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi păstrează un sfert de compoziţie pe care să o amesteci cu cacaua. Toarn-o deasupra şi las-o la cuptor.

Cireșele trebuie date prin făină și puse în tavă peste 15 minute. Dai apoi tava din nou la cuptor până când prăjitura se rumeneşte frumos. De îndată ce e gata, o scoţi din cuptor şi o laşi să se răcească. Pentru cremă, amesteci mascarpone cu zahărul pudră.

ADVERTISEMENT

Apoi, baţi frişca lichidă până se întăreşte bine şi încorporezi în amestecul de brânză. Torni crema peste pandişpanul cu cireşe şi uniformizezi cu o spatulă de silicon. Pentru glazură, rupi ciocolata bucăţi, adaugi uleiul şi amesteci într‑o oală pe baie de aburi.

Torni şi întinzi ciocolata topită după ce s‑a răcit un pic. O modelezi frumos cu o furculiţă şi pui prăjitura la frigider 2-3 ore, după care o poți servi în voie, alături de cei dragi. Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să îți dorim poftă bună și spor la gătit.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!