Life

Rețeta zilei de sâmbătă, 23 mai! Cum să prepari cea mai bună prăjitură cu ciocolată și zmeură

22.05.2020 | 15:52
Reteta zilei de sambata 23 mai Cum sa prepari cea mai buna prajitura cu ciocolata si zmeura
În prima zi de weekend îți propunem să încerci această prăjitură cu ciocolată și zmeură. Este răcoritoare și extrem de savuroasă. Sursa foto: adevarul.ro
ADVERTISEMENT

Se apropie weekend-ul și știm că ți s-a făcut poftă de un desert delicios pe care să-l savurezi de unul singur sau poate chiar împreună cu membrii familiei. Nu de alta, dar cei mici vor adora prăjitura cu ciocolată și zmeură pe care îți propunem să o încerci și este ideală în zilele caniculare ce vor veni.

Prăjitura cu ciocolată și zmeură, răsfățul tău de weekend

În plus, se prepară destul de repede, iar ingredientele sunt puține și ușor de găsit, chiar și atunci când nu vrei să petreci foarte mult timp departe de casă. Un drum la magazinul din colț este suficient dacă vrei să încerci prăjitura noastră. Trebuie doar să te asiguri că lista de cumpărături cuprinde următoarele:

ADVERTISEMENT
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri zahăr
  • 300 ml lapte
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură amidon alimentar
  • 3 foi de gelatină
  • esenţă de vanilie
  • 300 g zmeură
  • 100 g ciocolată neagră
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Pentru început, baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul şi un praf de sare, după care adaugi pe rând gălbenuşurile, pudra de cacao, amidonul şi făina cernută cu praful de copt.Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt şi coci blatul circa 30 de minute, la foc potrivit, apoi îl laşi să se răcească.

ADVERTISEMENT

Pentru cremă, caramelizezi zahărul până devine auriu, îl stingi cu laptele fierbinte şi laşi să fiarbă până se topeşte caramelul. Adaugi amidonul dizolvat în puţin lapte rece şi laşi să fiarbă până începe să se îngroaşe, amestecând continuu. Iei vasul de pe foc şi continui să amesteci preț de câteva minute.

Înmoi gelatina în 100 ml de apă, după care o topeşti, fără să o fierbi, şi aștepți să se răcească. Adaugi apoi esenţa de vanilie şi gelatina în crema de lapte răcită bine, amesteci și adaugi frişca bătută separat.

ADVERTISEMENT

Pui zmeura, ciocolata tăiată bucăţi mici şi amesteci uşor. Tai din blat triunghiuri şi îmbraci cu ele un castron tapetat cu folie de plastic, apoi torni umplutura şi acoperi cu blat. Dai prăjitura la rece 3-4 ore înainte de a fi servită. O răstorni apoi pe un platou, îndepărtezi folia şi presari cu zahăr pudră. Rețeta este gata, așa că nu ne mai rămâne decât să îți dorim poftă bună și spor la gătit.