Pentru că se apropie weekend-ul și știm că ți s-a făcut poftă de ceva dulce, îți propunem să încerci o rețetă cu totul și cu totul specială. Deși nu este deloc dificil de preparat, această prăjitură cu mălai și iaurt l-a impresionat pe papa Francisc în timpul vizitei sale în România.
„I-a plăcut foarte mult desertul şi a vrut să mă cheme înăuntru. Atunci am avut puţine emoţii pentru că trebuia să mă adresez lui şi nu ştiam în ce limbă să vorbesc. Eu vorbesc spaniolă.
Am avut două minute de stres pentru că încercam să-mi fac un fel de discurs în spaniolă. Dar protocolul nu a permis ca eu să intru”, a declarat chef Horia Simion, cel care s-a ocupat de pregătirea meniului servit sanctității sale la Blaj. Dacă te-am făcut deja curios și vrei să o încerci, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru început, amesteci zahărul cu uleiul până se omogenizează. Separat, într-un vas mai mare, amesteci apoi făina de grâu cu cea de mălai şi adaugi praful de copt.
Torni aici amestecul de ulei cu zahăr şi adaugi iaurtul de post şi 100 g de nucă de cocos. Mixezi ingredientele la viteză mare 10 minute, apoi torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu ulei şi făină.
Coci în cuptorul preîncălzit 30-35 de minute, până când se rumeneşte uşor. Presari uniform fulgii de cocos rămaşi peste prăjitura cu mălai şi iaurt scoasă din cuptor și o tai în cubuleţe de îndată ce s-a răci. O poți servi alături de o ceașcă de ceai. Nu ne mai rămâne decât să îți dorim poftă bună și spor la gătit.