Life

Rețeta zilei: Prajitură cu vișine proaspete, perfectă pentru sezonul cald

15.07.2020 | 13:32
Reteta zilei Prajitura cu visine proaspete perfecta pentru sezonul cald
Rețeta zilei: Prajitură cu vișine proaspete, perfectă pentru sezonul cald sursă foto: gustos.ro
ADVERTISEMENT

Prăjitura cu vișine este un desert preferat de cele mai multe gospodine, mai ales în perioada verii, când este sezonul vișinelor. În plus, este ușor, răcoros și foarte gustos.

Este o combinație dulce acrișoară, zemoasă și vanilată, care poate satisface și cele mai pretențioase gusturi. Se poate face și cu lapte și ou, dar și fără, pentru perioada posturilor.

ADVERTISEMENT

Pandișpanul cu fructe, preferatul copiilor, este extrem de gustos, și se poate combina atât cu vișine, cât și cu cireșe, mere sau prune. Fanatik vă prezintă, însă, rețeta cu vișine, care e gata în doar câteva zeci de minute.

Rețeta zilei: prăjitură cu vișine proaspete

Dacă alegi desertul cu vișine, nu vei da greș niciodată. Este bogată în fructe, proaspătă și foarte aromată.

ADVERTISEMENT

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 50 ml de ulei
  • 250 gr făină
  • zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • un praf de sare
  • 1 kg de vișine

Cum se prepară

Se spală fructele, se curăță de sâmburi ți se lasă la scurs. Se bat bine albușurile până se obține o spumă tare, apoi se adaugă zahărul și se bate în continuare până ce se obține o spumă densă și lucioasă.

ADVERTISEMENT

Se adaugă treptat gălbenușurile, zahărul vanilat, sarea și coaja de lămâie. Apoi se bate cu mixerul la turație mai mică și se adaugă, treptat, jumătate din făină, uleiul și apoi cealaltă jumătate de făină.

Nu este nevoie de praf de copt ca la alte prăjituri. Apoi, într-o tava tapetată cu hârtie de copt se întinde aluatul. Vișinele care s-au scurs se adaugă peste aluat, bucată cu bucată.

ADVERTISEMENT

Unele se se așeayă mai în interiorul aluatului, pentru a rămâne la suprafață. Astfel, vom avea vișine în toată grosimea prăjiturii. Se bagă la cuptor și se coace 25 minute la 180°C. După ce s-a copt, se scoate, se lasă la răcit și apoi se presară cu zahăr tos, zahar vanilat sau zahăr pudră.

 

ADVERTISEMENT