Life

Cele mai bune 5 rețete pentru masa de Revelion. Preparatele cu care îți vei impresiona invitații

Vă prezentăm cele mai bune 5 rețete pentru masa de Revelion. Sunt preparate culinare ușor de făcut, iar oaspeții și familia cu siguranță le vor adora de la prima gustare!
27.12.2021 | 13:13
Cele mai bune 5 retete pentru masa de Revelion Preparatele cu care iti vei impresiona invitatii
ADVERTISEMENT

Cele 5 rețete pe care vi le oferim mai jos sunt printre cele mai cunoscute preparate culinare pentru seara de Revelion.

Rulada cu carne de curcan, ouăle umplute ori chifteluțele făcute la cuptor sunt doar trei dintre ideile cu care nu ai cum să dai greș în noaptea dintre ani. Bineînțeles, din lista rețetelor nu putea lipsi peștele.

ADVERTISEMENT

5 rețete ideale pentru masa de Revelion

Prima rețetă cu care vom începe este cea de ouă umplute. Ouăle umplute se numără printre cele mai populare rețete pentru noaptea de Revelion, în special în zona Ardealului.

Pentru această rețetă ai nevoie de aproximativ 5 ouă mari, un castravete murat, 10 capere conservate în sare, 120 de grame de maioneză, pătrunjel tocat, după gust și nu în ultimul rând pește.

ADVERTISEMENT

Pont: macroul merge cel mai bine cu ouăle umplute! Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să fierbi ouăle. După ce s-au fiert și s-au răcit, scoate gălbenușurile și înjumătățește-le. Vei avea astfel 10 bucăți de ouă umplute.

Treci macroul prin robotul de bucătărie, iar dacă îl iei din conservă, stoarce bine zeama din cutie astfel încât peștele să fie cât se poate de curat.

ADVERTISEMENT

Taie castravetele în cubulețe mici, apoi adaugă caperele. Pune puțină sare peste castraveți și capere, iar apoi adaugă pătrunjelul tocat mărunt (cam o linguriță). Pune apoi toate aceste ingrediente în blender și amestecă apoi totul cu maioneza. Poți opta pentru maioneză din comerț, ca să nu te mai chinui și cu acest preparat. Tot ce rămâne de făcut este să umpli ouăle cu această pastă!

Chifteluțe de pui la cuptor

A doua rețetă pe care ți-o propunem pentru Revelion este cea de chifteluțe de pui la cuptor. Pentru chiftele îți trebuie 400 de grame de pulpe de pui coapte, 3 ouă, două linguri de iaurt degresat, 70 de grame de dovlecei cruzi rași și o ceapă mică.

ADVERTISEMENT

Vei mai avea nevoie, de asemenea, de doi căței de usturoi, o felie de pâine înmuiată în lapte, 60 de grame de ardei copți, ulei de măsline, susan pentru tăvălit și nu în ultimul rând sare și piper, în funcție de gust.

Taie carnea în bucățele și pune-o în robotul de bucătărie. Adaugă apoi restul ingredientelor, treptat, și mixează bine. Este recomandat să mixezi aproximativ 2 minute pentru a obține o compoziție omogenă.

Formează biluțele și trece-le prin făină și susan. Pune-le în cuptor, pe o hârtie specială pentru copt și stropește-le cu ulei de măsline. Chiftelele se coc câte 7 minute pe fiecare parte, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Ruladă de carne de pui și legume

Tot pentru masa de Revelion poți alege să prepari ruladă cu carne de pui și legume. Ai nevoie de 800 de grame de piept de pui, 2 ouă, 4 roșii deshidratate, 4 ciuperci champignon mici, 4 castraveți murați mici, o lingură de capere, o frunză de dafin, sare, mărar și piper.

Pune în mixer circa 600 de grame din pieptul de pui dezosat. Mixează până obții o pastă. Celelalte 200 de grame de piept de pui se vor tăia cubulețe. Adaugă-le peste pasta de pui.

Imagine reprezentativă pentru rulada de carne. Foto: pixabay.com

Se adaugă treptat roșiile, ciupercile și castraveții, toate aceste ingrediente tăiate mărunt. Adaugă cele două ouă la final și amestecă până când totul se omogenizează cum trebuie.

Umple o oală cu apă caldă și adaugă piperul, foaia de dafin și sarea. Lasă apa la foc mediu. Când se apropie punctul de fierbere, adaugă rulada și las-o să fiarbă pentru aproximativ o oră.

După ce s-a fiert bine, strecoară apa și las-o la răcit. Taie apoi rulada în felii.

Fursecuri de cartofi

O altă idee pe care cu siguranță ai vrea s-o încerci este cea de fursecuri din cartofi. Ai nevoie de 350 de grame de cartofi fierți, 10 grame de unt, 30 de grame de parmezan, un ou, cașcaval, sare, piper, șuncă/salam/mortadella și cremă de brânză.

Fursecuri de cartofi. Foto: food52.com

Treci cartofii fierți pe o răzătoare cu găuri mici. Adaugă oul, untul, parmezanul, sarea și piperul și amestecă până îți iese un piure consistent.

Umple un sac a poche cu acest piure. Formează fursecurile din cartofi și pune-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie specifică. Fursecurile de cartofi se coc la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de maximum 15 minute.

Biscuiți cu lămâie

Ultima rețetă pe care ți-o propunem este cea de biscuiți cu lămâie, ideal pentru a-i servi pe musafiri. Ingredientele necesare sunt: 260 de grame de făină, 100 de grame de unt moale, 80 de grame de zahăr fin, un ou mediu și 4 grame de praf de copt.

De asemenea, îți mai trebuie coaja rasă de la o lămâie, 30 de mililitri de suc proaspăt de lămâie, un vârf de cuțit de sare și 100 de grame de zahăr tos amestecat cu 100 grame de zahăr pudră.

Pune untul într-un vas și adaugă peste acesta zahărul și coaja de lămâie. Folosește mixerul pentru a amesteca aceste ingrediente până obții o cremă fină. Amestecă apoi făina, praful de copt și sarea și cerne-le.

Făina se pune puțin câte puțin în crema realizată inițial, timp în care trebuie să mixezi. La final, adaugă sucul de lămâie și mixează din nou.

Învelește aluatul în folie de plastic și pune-l la frigider pentru două ore. Formează biscuiții de forma unei nuci și pune-i din nou la frigider pentru încă 30 de minute. După aceea, preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Pune biscuiții pe tavă și lasă-i la copt pentru 10 minute. Sperăm că v-au plăcut aceste 5 rețete cu care nu aveți cum să dați greș în noaptea de Revelion. Poftă bună!

Rețetele sunt inspirate de pe site-ul lauraadamache.ro.

ADVERTISEMENT